Divari ottelujen pituus

Ilmoitusluontoiset asiat (kutsut, kilpailuaikataulut, tulokset, yms)

Valvojat: Tube, Johnny Boyh, Markku Ryytty, Tommi Lamminaho

Vastaa Viestiin
Zicomico
Viestit: 7
Liittynyt: 10:03 01.03.2021

Divari ottelujen pituus

Viesti Kirjoittaja Zicomico »

Moro!

En tiedä missä näistä divarin kehitysideoista keskustellaan tai kysytäänkö pelaajien mielipiteitä joissain joten laitoin tänne viestiä. Lajipäällikkö Pallaspuro laittoi edellisten kisojen raporttiin lisäyksen jossa suunniteltiin miten kisoja voisi nopeuttaa.

Pallaspuro:
"Snookerjaoston täytyy jatkossa pohtia mahdollisia ratkaisuja otteluiden lyhentämiseksi. Jos haluamme välttää suoraan cuppiin siirtymisen, niin ainoa vaihtoehto on silloin pyrkiä lyhentämään erien kestoa. Voitaisiinko divarissa pelata esimerkiksi kymmenellä punaisella tuplakaaviossa, mikä on varsin yleinen tapa Aasiassa? Kymmenen punaisen käyttö ei muuttaisi tilannetta dramaattisesti pelin kannalta. Pallot pysyisivät vain paremmin pelattavana ja erät nopeutuisivat.

Entäpä jos olisikin vain kuusi punaista kontraerissä? Erillinen loser-cup voisi myös olla ratkaisu suoran cupin kanssa, mutta se lisäisi kuitenkin ottelumääriä. Jaosto miettii erilaisia vaihtoehtoja ja kauden aikana saatetaan ehkä kokeilla jotakin ratkaisua, jos osallistujamäärät sitä edellyttävät."

Joensuun divarissa näyttää olevan jo käytössä 10 punaisen erät. En vastusta erilaisia kokeiluja, ihan mielenkiintoista nähdä miten tuo vaikuttaa ottelujen kestoon. Kuitenkin omasta näkökulmasta toisin esille muutamia asioita.

Sellaiset ehdotukset kuin 10 pallon erät tai 6 punaisen kontra vaikuttavat kaikkiin otteluihin. Kun pohditaan miten ottelujen keskimääräistä kestoa lyhennetään olisi omasta mielestä parempi vaihtoehto miettiä miten pitkiä otteluja lyhennetään eikä niinkään kaikkia otteluja. Kuitenkin osa pelaajista pelaa keskimäärin aikatauluja nopeammin. Heidän peliensä lyhentämistä entisestään, koska toiset hidastelee ei välttämättä ole oikea ratkaisu.

Itse miettisin ratkaisuja jotka kannustaa pelaamaan nopeammin. Nythän pallojen vähentäminen vain korostaa lyöntien arvoa jolloin voisi odottaa että lyöntejä mietitään entistä pidempään ja pelataan enemmän turvapeliä. Ehkä ratkaisut pitäisi olla sellaisia jotka tulee päälle kun tietty peliaika ylitetään. Jos esimerkiksi ensimmäinen erä kestää yli 50 minuuttia, tai kontra alkaa kun puolitoista tuntia on pelattu niin sitten jotain muutoksia. Tämä toisi kannusteen pelata nopeammin. Tai jos muutokset ovat isoja, kuten yhden punaisen shoot-out, niin pitkien ottelujen kesto ainakin lyhenee.

Toinen byrokraattinen keino olisi ottelujen pelaamisjärjestyksen valinta loppukierroksilla aiempien ottelujen keston mukaan niin että nopeasti pelanneet pääsee aiemmin aloittamaan viimeisen ottelun. Vaatisi kuitenkin melkoista järjestelyä kisajärjestäjiltä joten ei käytännössä taida toimia.

Pallaspuro mainitsi ettei ennen pelejä sovi lämmitellä mutta entäs nuo pallojen pesut ja pöytän putsaus ennen jokaista peliä. Helsingin divarissa esimerkiksi minä ja Asunmaa sovittiin keskenään ettei ennen meidän peliä palloja tarvi pestä tai pöytää harjata ja lanata. Onhan se hyvä että peliolosuhteet ovat kunnossa mutta ennen joka ottelu nuo rutiinit vievät enemmän aikaa kuin vartin lämmittely. Niiden hyöty divari tasolla vähän kyseenalaista. Miika sanoin että jotta olosuhteet olisi samat kuin meidän treeniolosuhteet pitäs Cabinilla heittää pussillinen hiekkaa pöydälle. :D

Yksi oma ehdotus olisi shoot-out turnauksista tuttu virheen jälkeinen vapaa käsipallo. Se mahdollistaisi aina välillä muutamien pallojen pussittamisen mutta ei divari tasolla yleensä olisi mikään erän ratkaiseva juttu jos virheen tekee. Samalla se ratkaisee missitilanteet, joissa menee useasti kauan aikaa. Neljä palautusta ja joka kerta monta minuuttia miettitään missä pallot oli. Yksi yritys ja virheen jälkeen jatketaan vapaalla käsipallolla.

Terveisin
Karjalainen Mika
Kimi39
Viestit: 3
Liittynyt: 20:19 25.02.2020

Re: Divari ottelujen pituus

Viesti Kirjoittaja Kimi39 »

Mikalta hyvää tekstiä. Jos johonkin ratkaisuihin päädytään ni mielummin sit muutos kun tuo suoran cupin malli. Porukka tulee pitkistäkin matkoista ja pahimmillaan tosiaan yksi peli ni arpaonnellakin hirvee merkitys ja ei paljo motivoi monia sit osallistumaankaan jos vaan yks peli.

Mielestäni tästä ottelujen kestosta on tehty nyt aivan älytön mörkö. Vuosia menty ja pärjätty ihan hyvin vaikka joskus joku venyykin ni mitä sitten, se on kuitenkin kaikilla tiedossa. Annettas vaan kaikkien harrastaa ja pelata tyylillään eikä tehdä tuosta kestosta mörköä. Aina voi halutessaan mennä mestikseen pelaa jos ottaa päähän divareiden kestot. Toki itse olen nopea pelaaja ja hidastelu voi ottaa välillä korvien väliin mutta se on taas jopa sen toisen vahvuus päästä korvien väliin :D

-Kimmo Kaksonen Savonlinna
Vastaa Viestiin