Pelien säännöt liiton nettisivuilla

Ehdotukset ja toiveet

Valvojat: Johnny Boyh, Tube, Markku Ryytty, buddy, Tommi Lamminaho, rz

Jorma Kauppinen
Viestit: 330
Liittynyt: 09:31 27.10.2004

Pelien säännöt liiton nettisivuilla

ViestiKirjoittaja Jorma Kauppinen » 01:34 18.08.2014

Pitäisi olla mahdotonta, että liiton nettisivuilla ei olisi lailliset säännöt. Mutta onko näin? En ollut pelannut vähään aikaan 8-palloa ja lukaisin säännöt koska pelaajan kontolla on sääntötuntemuksen omaaminen. Pelissä tuli heti alussa, pakantekovaiheessa, ongelma. Säännöissä lukee, että "Yksi molemmista väreistä pitää olla kolmion alimman rivin kulmapalloina.". Tällaista sääntöä ei kuulemma enää ole.

Jos edellä mainittu sääntö on muuttunut tai poistunut niin kuinka paljon mahtaakaan säännöissä olla virheellisyyksiä. Käsittääkseni liitto on vastuullinen siitä, että pelaajilla on käytettävissä ajantasaiset ja oikeat säännöt. Koska säännöt ovat netissä ne ovat helpot muuttaa sääntöjen muuttuessa, ainakin kun vertaa aiempiin sääntökirjoihin ja niihin painettuihin lisälehtiin. Miksi säännöt eivät ole ajan tasalla?

Kona
Viestit: 312
Liittynyt: 17:59 12.08.2009

Re: Pelien säännöt liiton nettisivuilla

ViestiKirjoittaja Kona » 08:10 18.08.2014

Kyseinen sääntöhän on voimassa. Kaikkea kuulopuhetta ei kannata uskoa.
http://www.wpa-pool.com/web/the_rules_of_play#3.2
Konsta Aittola, AC Luna ry

Markku Ryytty
Viestit: 616
Liittynyt: 12:25 27.10.2004

Re: Pelien säännöt liiton nettisivuilla

ViestiKirjoittaja Markku Ryytty » 08:28 18.08.2014

Kyllä sääntö on edelleen voimassa, katso myös täältä http://www.wpa-pool.com/web/the_rules_of_play

Liiton puolesta poolin sääntöasiantuntijana toimii Mikko Jäntti. Mikäli säännöistä on erityistä kysyttävää, niin palstalla on oma sääntökysymys viewtopic.php?f=1&t=6940 aihealue, jonne voi laittaa kysymyksiä

T. SBiL Markku
terveisin SBiL

Jorma Kauppinen
Viestit: 330
Liittynyt: 09:31 27.10.2004

Re: Pelien säännöt liiton nettisivuilla

ViestiKirjoittaja Jorma Kauppinen » 12:49 18.08.2014

Hienoa, että säännöt ovat oikein. Uskoin kanssapelaajiani siksi kun "se on muuttunut kun SM-kisoissakaan ei tätä noudatettu". Huolestuin siis turhaan, anteeksi.

Nokianvirta
Viestit: 292
Liittynyt: 23:31 21.02.2005
Paikkakunta: Nokia

Re: Pelien säännöt liiton nettisivuilla

ViestiKirjoittaja Nokianvirta » 00:03 19.08.2014

Hei Jorma K.!

Säännöissä lukee mainitsemasi kohdat ja monta muutakin kohtaa eri peleissä, mutta niitä ei yleisesti noudateta.
Päällimmäisenä ongelmana on se, että liitto EI laita seuroille oikeanlaista INFOA, vaan ilmoittaa että lukekaa lehdestä tai netistä. Nimittäin, "marssijärjestys" tiedoituksessa kuuluisi olla seuraavasti: liitto --> seura --> pelaaja.
Näin ei kuitenkaan käytännössä ole, vaan pieni osa pelaajista lukee sääntöjä ja isompi osa pelaajista kyselee niiltä ja ne lukeneet vastaa mitä sattuu ja muut uskoo mukisematta.

Kun on joskus tullut "vääntöä" jonkun kanssa näistä sääntökohdista että mikä on oikein ja mikä ei, niin toinen on vedonnut siihen että ei ne mestiksessäkään niin tee. Tässä lausekkeessa tulee hyvin se pointti esille eli käytännössä tehdyt väärät tavat omaksutaan helposti ja mennään näin sääntökirjan "yli". :evil:
Lisätarkennus: ylemmällä sarjatasolla pelaava pelaaja ei välttämättä tee asioita sääntökirjan mukaan, vaikka pitäisi, sillä alemmalla sarjatasolla pelaava hlö ottaa herkästi mallia ja saa täten myös helposti väärää infoa. :?:

Säännöistä voi kysyä asiantuntijoilta liiton keskustelupalstalta. Joopajoo...
Alappas tosiaan tutkia, nimittäin vastaukset siellä ovat niin hajallaan, että en usko että kellään on sellaista viitseliäisyyttä alkaa etsimään tietoa, siihen kun saattaa uppoa useampikin tunti. Ja sikstoisekseen kaikilla ei riitä välttämättä taidot sen tiedon etsintään, niin siksikin sen tiedon etsiminen voi olla hankalaa. :oops:
Sitäpaitsi keskustelupalstan ei pitäisi olla sääntöjen etsimispaikka, vaan siten, että sen virallisuuteen voisi luottaa.

Nimim. Kauppisen kanssa samoilla linjoilla... 8)
Biljardi, pelinä ehkä maailman 8:s ihme?

Markku Ryytty
Viestit: 616
Liittynyt: 12:25 27.10.2004

Re: Pelien säännöt liiton nettisivuilla

ViestiKirjoittaja Markku Ryytty » 08:54 19.08.2014

Terve Nokianvirta,

minkälaista infoa kaipaisit seuralle? Kaikki tieto on keskitetty liiton ja lajien nettisivuille, josta ne ovat saatavilla niin seurojen edustajille kuin pelaajille. Ehdottoman mielelläni lähetän tietoa, mikäli sivustoilta jotain olennaista puuttuu, joka siten myös tulee sinne lisättyä.

Yksiselitteisesti on pelaajan velvollisuus tietää ja tuntea pelisäännöt. Varmasti on niin, että aloittelevat pelaajat matkivat ja seuraavat parempien pelaajien otteita, mutta siinäkin pelaajan pitäisi pystyä tunnistamaan mikä on oikein ja mikä väärin. Ja jos jostain asiasta epäröi, on asiasta otettava itse selvää tai kysyttävä: 1. seuran vetäjältä 2. oman lajin lajipäälliköltä 3. liitosta. Seura voi opastaa pelaajia etenkin peliuran alkuvaiheessa järjestämällä sääntökursseja tms.

Yksi vaihtoehto kohentaa pelaajien sääntötuntemusta, voisi olla ottaa käyttöön samantapainen ”greencard” kuten golfissa. Eli pelaajan on läpäistävä sääntötesti ennen kuin voi osallistua kilpailuun. Tämä voitaisiin suorittaa pelaajan kotiseurassa.

Lopuksi vielä kertauksena ohje kaikille kilpailutoiminnassa mukana oleville: lue lajin pelisäännöt ja liiton kilpailutoiminnan ohjeet nettisivuilta ja jos niistä ilmenee vielä jotain kysyttävää ota yhteyttä seuran vetäjään, oman lajin lajipäällikköön tai liittoon.

Kaisa kilpailusäännöt
http://kaisa.sbil.fi/@Bin/686214/Kaisa+ ... 4.2014.pdf

Kara kilpailusäännöt
https://kara-sbil-fi-bin.directo.fi/@Bi ... C3%B6t.pdf

Pool kilpailusäännöt
http://pool.sbil.fi/saannot/

Pyramidi kilpailusäännöt
https://pyramidi-sbil-fi-bin.directo.fi ... ules-2.pdf

Snooker kilpailusäännöt
http://snooker.sbil.fi/saannot/

Liiton kilpailutoiminnan ohjeet
http://www.sbil.fi/liitto/kilpailutoiminta/

Mukavaa kilpailukautta!

T. SBiL Markku
terveisin SBiL

Avatar
buddy
Viestit: 5291
Liittynyt: 12:58 04.11.2004
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pelien säännöt liiton nettisivuilla

ViestiKirjoittaja buddy » 11:04 20.09.2014

Poolissa sääntö numero 1 sanoo, että sääntötietämys on aina pelaajan vastuulla. Jos pelaaja x olkoonkin kuinka nimekäs tahansa tekee kisoissa jotain sääntöjen vastaista, on hänen vastustajansa velvollisuus tuntea säännöt.
Säännöissä on tulkinnanvaraa siellä täällä, mutta kyllä se valitettavasti on vaan se laiskuus lukea sääntökirjaa suurimpana syynä sääntötietämättömytteen. Jos säännöissä on virhe (harvinaista) tai tulkinnanvaraa on, niin sitä varten asioita voi kysyä liitolta ja keskustelupalstalle sitä varten on nimenomaan oma osionsa.
Mitä muuta pelaajat vielä tähän kaipaa?
Mikko Jäntti

Avatar
buddy
Viestit: 5291
Liittynyt: 12:58 04.11.2004
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pelien säännöt liiton nettisivuilla

ViestiKirjoittaja buddy » 11:15 20.09.2014

Pistetään vielä lisäys, että oman arvioni mukaan sääntökyselyketjuun keskustelupalstalla tulleista kysymyksistä 95% olisi selvinnyt sääntökirjan avaamalla ja lukemalla. Ja ne loput koskivat yleensä jotakin sääntöihin liittyvää tulkintaa. Ja ehkä 1-2 selkeää puutetta säännöissä.
Mikko Jäntti


Palaa sivulle “Viestit liitolle”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija