Onko kukaan ajatellut että samaan aikaan pidettävät lukuisat RG-kisat saattavat saada aikaan sen että ei välttämättä löydy KETÄÄN joka voisi viedä kilpailut läpi omalla salilla, koska usein aktiivipelaajat ovat myös vetämässä kisoja. Tämä ei varmaan koske saleja jossa on paljon kokeneita pelaajia ja kilpailun vetäjiä. Mutta esimerkiksi meille Riihimäellä tulee varmasti vaikeita tilanteita asian kanssa... Ei ole niin paljon osaamista että moni tästä selviytyy. Itse varmaan haluaisin välillä kisata - muutakin kuin pelkän kaavion kanssa.
On ollut mielessä ja tullut juteltuakin asiasta, mutta tätä ei ole toistaiseksi otettu huomioon kilpailukalenterin luomishetkellä, koska kisoja on niin paljon. Se jos poolin divariviikonloppuja jakaisi useammalle viikonlopulle, eli RG1 olisi esim. jaettu kolmelle eri viikonlopulle, antaisi vähän liikkumatilaa tässä. Mietitty on, mutta ei vielä tällä kaudella toteutunut tämmöinen ajatusmalli. Ehkä tulevaisuudessa.
Mutta mitä tulee silti tähän kisavetämiseen niin... Kilpailukalenteri kun tehdään jo hyvissä ajoin, se mahdollistaa, että tämmöisiä järjestelyitä mitä kisavetäjältä/-vetäjiltä vaaditaan, ehtii oikeasti rakennella ennen kuin kisa on siinä 2vk päästä ja pitäisi kutsua törkätä palstalle. Eli näissä asioissa se seura-aktiivisuus punnitaan. Otetaan kisat hyvissä ajoin käsittelyyn seuran ja/tai salin sisäisesti ja pohditaan miten kisat vedetään - opetetaan ihmisiä vetämään kisoja. Uskon, että monella seuralla on ongelmia, kun on vain 1 tai max 2 puuhapeteä ja loput 10-50 vain pelailee ja vähät välittää miten hommat etenee kisojen vetämisen näkökulmasta. Näitä asioita kannattaa petrata, seurojen hallitusten jäsenien kehittää eteenpäin ja koittaa luoda vähän tiimihenkeä kisojen vetämiselle. Ei ole mitään järkeä missään kisassa että se yksi joka on nimitetty kisanjohtajaksi, joutuu 1. kerää ilmoittautumiset 2. tsekkaa lisenssit 3. tehdä kaaviot 4. putsaa pöydät 5. kerätä os.maksut 6. vetää kaikki puheet ja itse kisat 7. tehdä tulospäivityksiä 8. vastailla kysymyksiin palstalla miks näin, miks ei näin, missä tulokset jne. 9. tehdä vielä uutiset ja loppusilaukset liitolle. Eli näissä hommissa jokaisen seuran kannattaa vähän miettiä, että olisiko mahkuja vähän jakaa kuormaa, kuka mitäkin tekisi, samalla muut jotka tekee edes osan kilpailujen vetämisen eteen, oppivat samalla kisan vetämisestä ja saadaan kompetenssia jaettua ja jatkossa ehkä muitakin kilpailunjohtajia ettei aina samojen tarvitse vetää kisoja kuukaudesta ja vuodesta toiseen. En väitä että tämä on helppoa ja joidenkin seurojen jäsenien osalta ja määrältä ehkä lähes mahdotontakin.