Poolin kilpailukausi 2019-20 on päättynyt

Ilmoitusluontoiset asiat (kutsut, kilpailuaikataulut, tulokset, yms)

Valvojat: Tube, Johnny Boyh, Markku Ryytty, Tommi Lamminaho

Vastaa Viestiin
Avatar
Johnny Boyh
Viestit: 2900
Liittynyt: 01:28 12.11.2004
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Poolin kilpailukausi 2019-20 on päättynyt

Viesti Kirjoittaja Johnny Boyh »

SBIL:n Pooljaoston tiedote 20.4.2020
https://pool.sbil.fi/?x254064=5259587


Koronavirustilanteen vuoksi SBiL:n hallitus on päättänyt kilpailutoiminnan lopettamisesta 31.5. saakka. Poolteam on päätynyt lopettamaan kuluvan kilpailukauden nykyiseen rankingtilanteeseen jonka pohjalta myös kauden päättävä loppupotti jaetaan.

Loppupotin summista tiedotetaan vielä erikseen, mutta summat ovat pienempiä edellisvuosiin verrattuna kauden jäätyä vaiheeseen. Seuraavasssa tietoa ensi kauden suunnitelmista. Luonnollisesti nykytilanteessa kukaan ei pysty ennustamaan tulevaisuutta joten muutoksia saattaa olla luvassa rajoitteiden jatkuessa ja näistä tiedotetaan sitten tilanteen edistyessä.


Kotimaan kilpailut alkavalla kaudella:

Finnish Pool Tourin kausi on siis myös päättynyt. Se tarkoittaa että nykyinen rankinglista jää voimaan ja nousut sekä putoamiset käsitellään tämänhetkisen tilanteen mukaan. Karsintakilpailu tullaan järjestämään heti alkavan kauden alussa.

Kausi 2020 - 2021 tullaan aloittamaan yleisen sarjan 9-pallon SM-turnauksella elokuun aikana. Nyt päättyneen kauden pelaamatta jäänyt FPT:n osakilpailu pelataan ensimmäisen divarirankingin viikonloppuna kutsukilpailuna jo osallistumismaksut maksaneille pelaajille (veloituksetta) ja FPT:lle nouseville (osallistumismaksua vastaan) pelaajille rankinglistan ulkopuolella. Kauden rankinglistalla tulee olemaan kaksi 9-pallon SM-kilpailua ja edelliskausien mukaiset määrät rankingkilpailuja kaikissa sarjoissa.

Myös naisten, seniorien ja juniorien 9-pallon SM-turnauksille pyritään löytämään kalenterista paikat mahdollisimman aikaisin kauden alusta.


Ulkomaan kilpailut alkavalla kaudella:

Kansainvälisen kalenterin osalta ensimmäinen turnaus kalenterissa on ainakin toistaiseksi Bulgarian Petrichissä pelattavat U19/U17 EM-kilpailut heinäkuun viimeisellä viikolla, joiden perään järjestetään EuroTour -osakilpailu. Luonnollisesti tämän kilpailun toteutuminen on vielä erittäin epävarmaa ja päätökset kilpailun toteutumisesta tehdään viimeistään 20.5. mennessä.

Kesäkuulle suunniteltu Itävallan EuroTour on siirretty pelattavaksi 8.-10. lokakuuta.

Tampereella alunperin järjestettäväksi suunnitellut EM-kilpailut miehille, naisille, pyörätuolipelaajille ja U23-sarjalle tullaan pelaamaan 13.-25.11. Turkin Antalyassa samaan aikaan senioreiden EM-kilpailujen kanssa. Joukkueiden valinnat tehdään tämän tiedon mukaan syyskuun loppuun mennessä mutta tästä tiedotetaan vielä tarkemmin kunhan saamme lisätietoa ja syksyn kilpailukalenteri konkretisoituu kotimaan kisojen osalta. Valintakriteerit syksyn EM-kilpailuhin perustuvat edelleen valintahetken rankinglistaan eli pelaajavalinnat ja joukkueen koko tulevat muuttumaan kotikisoihin ilmoitetusta täysin. Rankinglistamme on kuitenkin kiertävä joten tällä hetkellä rankinglistalla korkealla olevat ovat tottakai vahvassa asemassa valittavaksi myös syksyn joukkueeseen.


Marko Muukka astuu kauden 2020 - 2021 alusta Poolteamin vt. lajipäälliköksi kunnes SBiL:n hallitus nimeää hänet virallisesti lajipäälliköksi vuoden 2021 järjestäytymiskokouksessa.

Syksyn kilpailukausi tulee olemaan erittäin kiireinen ja päällekkäisyyksiltä etenkin kotimaan ja ulkomaan kisojen kanssa ei pystyttäne välttymään. Suomen mahdollisuutta järjestää uudet EM-kilpailut selvitetään ja tilanteessa on luonnollisesti monta muuttujaa. Toivottavasti voimme vielä nauttia kansainvälisestä huippubiljardista Suomessa tulevaisuudessa.

Henkilökohtaisesti tahdon kiittää tässä vaiheessa SBiL:n hallitustyössä mukana olleita henkilöitä, kilpailunjärjestäjiä, salinpitäjiä, pelaajia sekä pelaajien taustajoukkoja kuluneista vuosista. Siirryn tästä eteenpäin Euroopan Biljardiliiton hallitustyöhön mutta pidän edelleen suurena prioriteettinani EM-kilpailujen järjestämisen Suomessa lähivuosien aikana.

Pysytään kaikki terveinä ja pidetään lähimmäisistämme huolta.
Ystävällisin terveisin,
Tommi Lamminaho
Lajipäällikkö, pool
SBIL hallituksen jäsen
0408295494
Joni Ahola / Espoon Biljardikerho
SBIL puheenjohtaja / Kilpailukalenterivastaava
Pool/Kaisa/Pyramidi/Kara lajijaostojen jäsen

Vastaa Viestiin