
Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS
Valvojat: Johnny Boyh, Tube, Matti Jokela, Markku Ryytty, Tommi Lamminaho
Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS
Kiitos kisoista. Varsin substroopisissa olosuhteissa pelattiin. Pöydät ok, henkilökunta todella mukavaa ja lämpöä riitti. Pukeutumiseen voisi saada kevennystä kun lämpötila lähentelee 30 astetta. Kitchenrule ehdottomasti pistettava kun 9-p on pilkulla. *rumasana* vaikea saada kahta palloa linjan yli + yhtä säkkiin! Ns. `aloitusvirheitä´ tuli ihan varmaan kaikille ja monta! Mulle tuli niitä väintään 5 kpl ja en oo varmaan kaikista `heikoinpia´aloittajia. 

Ana Vastapuu 040 7591 911
BB Sipoo
http://www.mpi-rakennus.fi/
http://www.garageland.fi/
http://www.moposport.fi/
http://www.korsogym.fi/
BB Sipoo
http://www.mpi-rakennus.fi/
http://www.garageland.fi/
http://www.moposport.fi/
http://www.korsogym.fi/
Re: 3-div. RG1 peliparit, tulokset
Näinpä siis siirretty! Tuliko muista kilpailuista minkälaista palautetta Kitchen Ruleen liittyen?Joutilas kirjoitti:Sen verran pitkää juttua, että voisihan tämän siirtää 'viestit liitolle'-osioonkin.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
-
- Viestit: 1099
- Liittynyt: 12:20 08.11.2004
- Paikkakunta: Tampere
Re: 3-div. RG1 peliparit, tulokset
Mulle jäi semmonen fiilis, että minkäänlaisella soft-breikillä ei edes saa palloja säkkiin konsistentisti jos ysi on pisteellä. Siis että joskus voi mennä ja joskus ei, mutta ei niinku magic rackillä ja ykkönen pisteellä, josta menee se kulmapallo melkein joka kerta vaikka löisi kuinka hiljaa. Eli jos säännön tarkoitus on estää se, että voi lyödä aloituksen softisti ja saada silti palloja säkkiin konsistentisti, niin mielestäni riittää, että ysi laitetaan pisteelle.jaolsten kirjoitti:Näinpä siis siirretty! Tuliko muista kilpailuista minkälaista palautetta Kitchen Ruleen liittyen?
Nähdäkseni toi sääntö push-outin ja kitchen rulen täyttymättömyyden kanssa ei ole kovinkaan monelle selvä. Se nyt kai hoituisi pienellä valistamisella ja sillä että kisanvetäjä selittää säännön ennen kisoja.
Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1
the^nameless kirjoitti:Ainakin 2div tosi hyvä homma toi kitchen!! Kun pakka on hyvä, niin kyllä se melkein väkisten täyttyy sillon jos aloitus onnistuu. Eihän se joka kerralla onnistu, mutta se on vain treenin puutetta. Jos joku ei saa kitcheniä täyttymään ikinä, kannattaisi miettiä että rupeisi treenaamaan enemmän itse aloitusta, eihän sitä voi opettelematta osatakkaan
Tais olla lämmöt ja kosteusprosentit sillä salilla hieman eri luokkaa. Hyvinkäällä tosiaan ei ollut ainakaan voimankäytöstä tai kulman hakemisesta juurikaan apua. Ja veikkaan ettei meikäläisenkään breikin forssi ja kontrolli ihan sieltä huonoimmasta päästä ole.
Sponsored by Janne Kettunen
Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1
Espoon kosteusprosentti ei todellakaan ollut mikään alhainen, kaikilla valui hiki pelin jälkeen.. omilla vastustajilla ei jäänyt kertaakaan täyttymättä ja itsellä taisi pari kertaa jäädä, osittain varmaan huonon ykkösosuman takia, ja yksi breikki, missä jäi parista sentistä kiinni ettei täyttynyt.. mutta tiedän kyllä että aloitan aika kovaa, joten vaikea sanoa.. ihan hyvä ettei naisissa tätä ole..
Elisa Holtari, Ritz
Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1
kyllä se kitseni täyttyy eikä tarvitse edes alottaa kovaa..
nick van den berg alottelee eeteellä pelikepille semi tussuja ja hyvin menee..
siihen on vaa omat "kikkansa" yms. ja siis tota ihan samalla lailla jokaisen pitää sen verran pelaajana ymmärtää että sitä breikkiä pitää myös treenata.. ei se tarkota että ku omasta mielestää alottaa täysii päin ni kaikki tapahtuu automaattisesti. näinhän se ei siis todellakaan ole.
hcp-open ku otti edelläkävijänä suomessa ton 9 on the spot breikki säännön meni se vika viikko aika pitkälti hieroessa sitä breikkiä muun toiminnan ohella huomattavasti enemmän ku pitkään aikaan.
nick van den berg alottelee eeteellä pelikepille semi tussuja ja hyvin menee..
siihen on vaa omat "kikkansa" yms. ja siis tota ihan samalla lailla jokaisen pitää sen verran pelaajana ymmärtää että sitä breikkiä pitää myös treenata.. ei se tarkota että ku omasta mielestää alottaa täysii päin ni kaikki tapahtuu automaattisesti. näinhän se ei siis todellakaan ole.
hcp-open ku otti edelläkävijänä suomessa ton 9 on the spot breikki säännön meni se vika viikko aika pitkälti hieroessa sitä breikkiä muun toiminnan ohella huomattavasti enemmän ku pitkään aikaan.
-
- Viestit: 1099
- Liittynyt: 12:20 08.11.2004
- Paikkakunta: Tampere
Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1
Mutta onko sillä kitchenillä enää mitään varsinaista virkaa, jos sen saa täyttymään semitussuilla aloituksilla? Tämä kysymys ei siis ole Riksalle vaan kaikille yleisesti.Riksa kirjoitti:kyllä se kitseni täyttyy eikä tarvitse edes alottaa kovaa..
nick van den berg alottelee eeteellä pelikepille semi tussuja ja hyvin menee..
-
- Viestit: 3898
- Liittynyt: 20:04 27.10.2004
- Paikkakunta: Kirkkonummi
- Viesti:
Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1
Hollantilaisten semitussun ongelma on se että kiven kontrollointi hankaloituu kun ykköstä leikataan melko paljon. Jos kontrolloitu semitussukin onnistuisi (kuten ykkönen spotilla onnistuu) niin sitten olis toinen juttu.Jarno Virtanen kirjoitti:Mutta onko sillä kitchenillä enää mitään varsinaista virkaa, jos sen saa täyttymään semitussuilla aloituksilla? Tämä kysymys ei siis ole Riksalle vaan kaikille yleisesti.Riksa kirjoitti:kyllä se kitseni täyttyy eikä tarvitse edes alottaa kovaa..
nick van den berg alottelee eeteellä pelikepille semi tussuja ja hyvin menee..
Tommi Lamminaho
Hallituksen jäsen SBiL, EPBF
Hallituksen jäsen SBiL, EPBF
Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1
Jälleen yksi hedelmällinen keskustelu aiheesta "9-pallo ehkä maailman turhin pelimuoto jonka pitäisi jo jäädä historiaan".
Sponsored by Janne Kettunen
-
- Viestit: 1099
- Liittynyt: 12:20 08.11.2004
- Paikkakunta: Tampere
Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1
Niin eli jos ysi on pisteellä, niin ei ole olemassa mitään kontrolloitua soft-breikkiä vrt ykkönen pisteellä ja magic rack? Joko pitää vetää kovaa tai sitten leikataan ykköstä paljon jolloin kiven kontrollointi on vaikeampaa.Tommi Lamminaho kirjoitti:Hollantilaisten semitussun ongelma on se että kiven kontrollointi hankaloituu kun ykköstä leikataan melko paljon. Jos kontrolloitu semitussukin onnistuisi (kuten ykkönen spotilla onnistuu) niin sitten olis toinen juttu.
Eli kysymys kuuluu edelleen, että onko kitchen-säännöstä mitään merkittävää lisähyötyä, jos on ysi on pisteellä? Jos sen kitchen-säännön täyttyminen hiljaisemmalla aloituksella (ysi pisteellä -pakkaan) vaatii vain harjoittelua, niin se ei varsinaisesti tuo mitään lisää.
Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1
Onko tässä foorumisoftassa sitä äänestysmokkulaa? Jos on niin miksi sitä ei koskaan käytetä?
Nytkin olisi hyvä paikka pistää pystyyn äänestys miten pelaajat haluaisivat breikata.
Vaihtoehtoluonnos voisi olla esim:
a) 1 pisteelle, kitchen
b) 9 pisteelle, ei kitchen
c) 9 pisteelle, kitchen
d) ilman näppinkiä
jne...
Tämä meni nyt semisti ot:n puolelle, mutta tähän topikkiin liittyen äänestyksen voisi mielestäni laittaa pystyyn. Se toimisi samalla "neuvoa antavana kansan äänestyksenä" liiton miehille ja naisille tulevia kisoja/kausia ajatellen.
Nytkin olisi hyvä paikka pistää pystyyn äänestys miten pelaajat haluaisivat breikata.
Vaihtoehtoluonnos voisi olla esim:
a) 1 pisteelle, kitchen
b) 9 pisteelle, ei kitchen
c) 9 pisteelle, kitchen
d) ilman näppinkiä
jne...
Tämä meni nyt semisti ot:n puolelle, mutta tähän topikkiin liittyen äänestyksen voisi mielestäni laittaa pystyyn. Se toimisi samalla "neuvoa antavana kansan äänestyksenä" liiton miehille ja naisille tulevia kisoja/kausia ajatellen.
Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS
Neuvoa antava äänestys lisätty topicin alkuun.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
-
- Viestit: 3898
- Liittynyt: 20:04 27.10.2004
- Paikkakunta: Kirkkonummi
- Viesti:
Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1
Tätä yritin selittää, eli jos olis ysi spotilla ilman kitcheniä niin siihen voisi aloittaa melko hiljaa ja kontrolloidusti, siten että saa pallon pussiin "saletisti". Mut sitten kun kitchen lisätään, joutuu forssia kuitenkin sen verran lisäämään että kontrolli hankaloituu.Jarno Virtanen kirjoitti:Niin eli jos ysi on pisteellä, niin ei ole olemassa mitään kontrolloitua soft-breikkiä vrt ykkönen pisteellä ja magic rack? Joko pitää vetää kovaa tai sitten leikataan ykköstä paljon jolloin kiven kontrollointi on vaikeampaa.Tommi Lamminaho kirjoitti:Hollantilaisten semitussun ongelma on se että kiven kontrollointi hankaloituu kun ykköstä leikataan melko paljon. Jos kontrolloitu semitussukin onnistuisi (kuten ykkönen spotilla onnistuu) niin sitten olis toinen juttu.
Eli kysymys kuuluu edelleen, että onko kitchen-säännöstä mitään merkittävää lisähyötyä, jos on ysi on pisteellä? Jos sen kitchen-säännön täyttyminen hiljaisemmalla aloituksella (ysi pisteellä -pakkaan) vaatii vain harjoittelua, niin se ei varsinaisesti tuo mitään lisää.
Kyllä tuo ysi spotilla & kitchen on todettu hyväksi vaihtoehdoksi kun breikki oikeasti hankaloituu. Jos joku hollantilainen hallitsee sen toisia paremmin niin siltä pohjalta ei kannata suuria johtopäätöksiä vielä tehdä

Tommi Lamminaho
Hallituksen jäsen SBiL, EPBF
Hallituksen jäsen SBiL, EPBF
-
- Viestit: 1099
- Liittynyt: 12:20 08.11.2004
- Paikkakunta: Tampere
Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1
Okei joo, nyt ymmärsin paremmin.Tommi Lamminaho kirjoitti:Tätä yritin selittää, eli jos olis ysi spotilla ilman kitcheniä niin siihen voisi aloittaa melko hiljaa ja kontrolloidusti, siten että saa pallon pussiin "saletisti". Mut sitten kun kitchen lisätään, joutuu forssia kuitenkin sen verran lisäämään että kontrolli hankaloituu.
Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS
Ainakin tarkennuksia sääntöihin kaivataan.
Toimiessani kilpailunjohtajana viime vkl:na
minulta kysyttiin em. pushout-juttua kitchenrulen
ollessa käytössä. Omana, ja kahden kokeneemman
pelaajan mielipiteenä annoin näemmä väärän ohjeen,
että molemmat pelaajat voivat lyödä pushoutin,
pahoittelut siitä, mutta mistä tämän TL:n kertoman
jutun ois voinut löytää?
Toimiessani kilpailunjohtajana viime vkl:na
minulta kysyttiin em. pushout-juttua kitchenrulen
ollessa käytössä. Omana, ja kahden kokeneemman
pelaajan mielipiteenä annoin näemmä väärän ohjeen,
että molemmat pelaajat voivat lyödä pushoutin,
pahoittelut siitä, mutta mistä tämän TL:n kertoman
jutun ois voinut löytää?
-
- Viestit: 3898
- Liittynyt: 20:04 27.10.2004
- Paikkakunta: Kirkkonummi
- Viesti:
Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS
Niin tämähän on taas kilpailuohjekirja-asia eli sillä mennään mitä kirjasessa lukee. Se, että EPBF:n pienessä punaisessa kirjassa niin lukee ei tarkoita että Suomessa olisi pakko toimia samoin.
Tommi Lamminaho
Hallituksen jäsen SBiL, EPBF
Hallituksen jäsen SBiL, EPBF
Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS
Juu eihän tuo keittiö yleensä hirveä ongelma ole ollut, mutta esim Hyvinkäällä mm kosteusprosentit oli sitä luokkaa, että kondensoituva kosteus tippui, ei aivan noroina, putkista ja katosta kirjaimellisesti niskaan ja matoille (onneksi ei sentään kai pöydille) ja sellaisissa olosuhteissa kuluneilla palloilla alkaa löytyä haastetta varmasti itse kullekin. Mutta sinänsä ongelmahan oli kaikkien paikalla olijoiden yhteinen, joten tuskin suurta etua siitä kukaan sinänsä suhteessa toisiin sai. Turhauttavaa se vain on jos koko kisa menee siihen oikean linjauksen ja forssin löytymisen toivomiseen suoritukseen kekittymisen sijaan ja kun sitten jotain aloituksesta uppoaa niin kappas vaan ei keittö ollutkaan tarpeeksi täynnä väkeä.
Kyllä hieman kuultaa eräiden kommenteista, että ongelma olisi nyt jotenkin aloittajissa tai divaritasossa, mutta ehkäpä sitten niin. Jos olosuhteet ja välineistön taso ja kunto ei vaikuta vaan ainoastaan aloittajan taidot, niin kumman paljon täällä kommentoidaan ja vertaillaan eri pöytien/verkojen/pallojen/sauvojen jne ominaisuuksia keskenään
Täältä tällä kertaa tähän
Kyllä hieman kuultaa eräiden kommenteista, että ongelma olisi nyt jotenkin aloittajissa tai divaritasossa, mutta ehkäpä sitten niin. Jos olosuhteet ja välineistön taso ja kunto ei vaikuta vaan ainoastaan aloittajan taidot, niin kumman paljon täällä kommentoidaan ja vertaillaan eri pöytien/verkojen/pallojen/sauvojen jne ominaisuuksia keskenään

Täältä tällä kertaa tähän
Sponsored by Janne Kettunen
Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS
Keittiösääntö on kyllä syvältä haitarinpalkeesta .....sen käytön voisi rajata mestis + 1div ,muissa sarjoissa ei niitä pelejä ratkaista breikeillä.
-
- Viestit: 1099
- Liittynyt: 12:20 08.11.2004
- Paikkakunta: Tampere
Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS
Sen verran tarkennusta toisen puolesta, että hän varmaan tarkoitti, että jos kuumissa ja kosteissa olosuhteissa joutuu lisäksi vetämään kuluneilla palloilla, niin on vaikeata itse kullekin. Jos tulkitsin oikein, niin ei tarkoittanut sanoa, että niissä kisoissa olisi ollut kuluneet pallot. Vaan että jos olisi ollut, niin kitchen-säännön täyttämiseen olisi vaadittu jo todella paljon tarkkuutta + voimaa.HyvBK kirjoitti:Kuluneet pallot? Meidän kisaboltsit joilla on pelattu noin kymmenen kisaa eikä mitään muuta. Yeah right siihenkin.
-
- Viestit: 1099
- Liittynyt: 12:20 08.11.2004
- Paikkakunta: Tampere
Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS
Itse aiheeseen: mitä mieltä kisailijat on että miten asia pitäisi päättää? Tässä äänestyksessähän 9 pisteellä + kitchen on saanut eniten ääniä ja 9 pisteellä + ei-kitchen tulee seuraavana perässä. Arvattavasti kitchen-sääntöä toivovat enemmän nimenomaan mestis/ykkösdivaripelaajat, jonne se ehkä paremmin sopiikin.
Jos eri sarjatasoilla voidaan käyttää eri sääntöyksityiskohtia (onko kitchen vai ei), niin olisiko mahdollista, että vastaavantyyppinen äänestys järjestettäisiin kisoissa? Silloin ainakin tiedettäisiin mikä on pelaajien mielipide juuri sillä sarjatasolla.
Mulle ei henkilökohtaisesti ole väliä mikä sääntö valitaan, mutta jos halutaan pelaajien mielipide asiaan, niin luulen, että se vaatii sarjatasokohtaista kyselyä.
Jos eri sarjatasoilla voidaan käyttää eri sääntöyksityiskohtia (onko kitchen vai ei), niin olisiko mahdollista, että vastaavantyyppinen äänestys järjestettäisiin kisoissa? Silloin ainakin tiedettäisiin mikä on pelaajien mielipide juuri sillä sarjatasolla.
Mulle ei henkilökohtaisesti ole väliä mikä sääntö valitaan, mutta jos halutaan pelaajien mielipide asiaan, niin luulen, että se vaatii sarjatasokohtaista kyselyä.
Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS
eiks sääntö o jo valittu ja päätetty 

-
- Viestit: 1099
- Liittynyt: 12:20 08.11.2004
- Paikkakunta: Tampere
Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS
Näkisin niin, että niillä jutuilla (esim. magic rack) pyritään siihen, että räkin tekeminen on helppoa ja että kaikki saavat samanlaisen räkin. Se, että freimeistä tulee mahdollisesti "samanlaisempia", on seuraus niiden apuvälineiden käytöstä, mutta se ei varsinaisesti ole tavoitteena.Sukedemus kirjoitti:Biljardin hienous on mielestäni juuri siinä, että jokainen frame on aina erilainen ja nythän näillä jutuilla pyritään siihen suuntaan, että jokainen frame on aina samanlainen. Ei hyvä!!
Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS
Putkien kunnossa tuskin mitään vikaa vaan kun sisällä on kosteusprosentti lähellä sataa, niin se kondensoituu kaikkeen hiemankin ilman lämpötilaa viileämpään pintaan ja painovoiman vaikutuksesta valuu tai tippuu alas. Ei pidä ymmärtää väärin. Pallosetit oli ihan tuoreen tuntuiset. Kuitenkin niitä sai juuri kosteudesta johuvan liidun kerääntymisen takia olla jatkuvasti putsaamassa. Kun laitetaan lähemmäs 30 asteen lämmössä pieneen ja matalaan tilaan yli 60 ihmistä hönkimään ja hikoilemaan, niin kyllä siinä on tehokaskin ilmanvaihto ihmeissään sitä kosteusmäärää poistaessaan.HyvBK kirjoitti:Vettä valui putkista? Yeah rightlaadidaa kirjoitti:esim Hyvinkäällä mm kosteusprosentit oli sitä luokkaa, että kondensoituva kosteus tippui, ei aivan noroina, putkista ja katosta kirjaimellisesti niskaan ja matoille (onneksi ei sentään kai pöydille) ja sellaisissa olosuhteissa kuluneilla palloilla alkaa löytyä haastetta varmasti itse kullekin.
Kuluneet pallot? Meidän kisaboltsit joilla on pelattu noin kymmenen kisaa eikä mitään muuta. Yeah right siihenkin.
Tervetuloa toistekin.
-M.S.-
Olosuhteet eivät aina ole järjestäjien käsissä, joten tätä ei todellakaan ollut kisapaikan vetäjien kritiiksiksi tarkoitettu. Mikäli sellainen vaikutelman on kirjoituksistani välittynyt on se ollut tahatonta.
Sponsored by Janne Kettunen
-
- Viestit: 285
- Liittynyt: 10:38 02.02.2010
Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS
tere,tuosta aloituksesta, miun mielestä säännöt on säännöt, niillä mennään, on, k-rules, macig-kolmio-pakka tai löysä ,mikä vuan pakka,kunhan kisa kerrallaan pelataan samoin säännöin alusta-loppuun, ja jollei aloitus kitsenissä täyty, ni, voi ITKU, ei kai se ainakaan vastustajan syytä oo, ainaskaan tähän asti ei oo ollut. Pelataan sit miten vaan niin luultavasti ilman suurempaa katastrofia, jompa-kumpa sen pelin kuiteskin voittaa, ja kättelyt päälle(
) ja sen jälkeen jälki-pelit "Lemun-ladossa", tai jotain?harvoin oon bilikses tasuriin törmännyt,jos koskaan.
Jollei täyty, ni pumppaa lisää
.
Kiksi (ässällä), on pelin suola,Hmmm...?(oho, kirj.virhe,toi olikin Keksi,sori)

Jollei täyty, ni pumppaa lisää

Kiksi (ässällä), on pelin suola,Hmmm...?(oho, kirj.virhe,toi olikin Keksi,sori)
Paavo Vaari,GU (tuulta päin,selkä eellä) 
