Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS

Ehdotukset ja toiveet

Valvojat: Johnny Boyh, Tube, Matti Jokela, Markku Ryytty, Tommi Lamminaho

Mitä mieltä olet aloitukseen liittyvistä säännöistä? Mikä seuraavista on mielestäsi toimivin?

1 pisteelle, kitchen
15
13%
9 pisteelle, ei kitchen
43
38%
9 pisteelle, kitchen
52
46%
Kuin ennen: 1 pisteelle, kolmiolla pakka.
4
4%
 
Ääniä yhteensä: 114

Avatar
dobermann
Viestit: 1911
Liittynyt: 22:16 04.11.2004
Paikkakunta: Vantaa, Kerava
Viesti:

Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS

Viesti Kirjoittaja dobermann »

Kiitos kisoista. Varsin substroopisissa olosuhteissa pelattiin. Pöydät ok, henkilökunta todella mukavaa ja lämpöä riitti. Pukeutumiseen voisi saada kevennystä kun lämpötila lähentelee 30 astetta. Kitchenrule ehdottomasti pistettava kun 9-p on pilkulla. *rumasana* vaikea saada kahta palloa linjan yli + yhtä säkkiin! Ns. `aloitusvirheitä´ tuli ihan varmaan kaikille ja monta! Mulle tuli niitä väintään 5 kpl ja en oo varmaan kaikista `heikoinpia´aloittajia. :wink:
jaolsten
Viestit: 2265
Liittynyt: 15:51 09.02.2007
Viesti:

Re: 3-div. RG1 peliparit, tulokset

Viesti Kirjoittaja jaolsten »

Joutilas kirjoitti:Sen verran pitkää juttua, että voisihan tämän siirtää 'viestit liitolle'-osioonkin.
Näinpä siis siirretty! Tuliko muista kilpailuista minkälaista palautetta Kitchen Ruleen liittyen?
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
Jarno Virtanen
Viestit: 1099
Liittynyt: 12:20 08.11.2004
Paikkakunta: Tampere

Re: 3-div. RG1 peliparit, tulokset

Viesti Kirjoittaja Jarno Virtanen »

jaolsten kirjoitti:Näinpä siis siirretty! Tuliko muista kilpailuista minkälaista palautetta Kitchen Ruleen liittyen?
Mulle jäi semmonen fiilis, että minkäänlaisella soft-breikillä ei edes saa palloja säkkiin konsistentisti jos ysi on pisteellä. Siis että joskus voi mennä ja joskus ei, mutta ei niinku magic rackillä ja ykkönen pisteellä, josta menee se kulmapallo melkein joka kerta vaikka löisi kuinka hiljaa. Eli jos säännön tarkoitus on estää se, että voi lyödä aloituksen softisti ja saada silti palloja säkkiin konsistentisti, niin mielestäni riittää, että ysi laitetaan pisteelle.

Nähdäkseni toi sääntö push-outin ja kitchen rulen täyttymättömyyden kanssa ei ole kovinkaan monelle selvä. Se nyt kai hoituisi pienellä valistamisella ja sillä että kisanvetäjä selittää säännön ennen kisoja.
laadidaa
Viestit: 954
Liittynyt: 12:24 30.05.2005
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1

Viesti Kirjoittaja laadidaa »

the^nameless kirjoitti:Ainakin 2div tosi hyvä homma toi kitchen!! Kun pakka on hyvä, niin kyllä se melkein väkisten täyttyy sillon jos aloitus onnistuu. Eihän se joka kerralla onnistu, mutta se on vain treenin puutetta. Jos joku ei saa kitcheniä täyttymään ikinä, kannattaisi miettiä että rupeisi treenaamaan enemmän itse aloitusta, eihän sitä voi opettelematta osatakkaan :lol:

Tais olla lämmöt ja kosteusprosentit sillä salilla hieman eri luokkaa. Hyvinkäällä tosiaan ei ollut ainakaan voimankäytöstä tai kulman hakemisesta juurikaan apua. Ja veikkaan ettei meikäläisenkään breikin forssi ja kontrolli ihan sieltä huonoimmasta päästä ole.
Sponsored by Janne Kettunen
Elsa
Viestit: 881
Liittynyt: 01:19 27.09.2006

Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1

Viesti Kirjoittaja Elsa »

Espoon kosteusprosentti ei todellakaan ollut mikään alhainen, kaikilla valui hiki pelin jälkeen.. omilla vastustajilla ei jäänyt kertaakaan täyttymättä ja itsellä taisi pari kertaa jäädä, osittain varmaan huonon ykkösosuman takia, ja yksi breikki, missä jäi parista sentistä kiinni ettei täyttynyt.. mutta tiedän kyllä että aloitan aika kovaa, joten vaikea sanoa.. ihan hyvä ettei naisissa tätä ole..
Elisa Holtari, Ritz
Riksa
Viestit: 2847
Liittynyt: 03:55 24.12.2004

Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1

Viesti Kirjoittaja Riksa »

kyllä se kitseni täyttyy eikä tarvitse edes alottaa kovaa..
nick van den berg alottelee eeteellä pelikepille semi tussuja ja hyvin menee..

siihen on vaa omat "kikkansa" yms. ja siis tota ihan samalla lailla jokaisen pitää sen verran pelaajana ymmärtää että sitä breikkiä pitää myös treenata.. ei se tarkota että ku omasta mielestää alottaa täysii päin ni kaikki tapahtuu automaattisesti. näinhän se ei siis todellakaan ole.

hcp-open ku otti edelläkävijänä suomessa ton 9 on the spot breikki säännön meni se vika viikko aika pitkälti hieroessa sitä breikkiä muun toiminnan ohella huomattavasti enemmän ku pitkään aikaan.
Jarno Virtanen
Viestit: 1099
Liittynyt: 12:20 08.11.2004
Paikkakunta: Tampere

Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1

Viesti Kirjoittaja Jarno Virtanen »

Riksa kirjoitti:kyllä se kitseni täyttyy eikä tarvitse edes alottaa kovaa..
nick van den berg alottelee eeteellä pelikepille semi tussuja ja hyvin menee..
Mutta onko sillä kitchenillä enää mitään varsinaista virkaa, jos sen saa täyttymään semitussuilla aloituksilla? Tämä kysymys ei siis ole Riksalle vaan kaikille yleisesti.
Tommi Lamminaho
Viestit: 3898
Liittynyt: 20:04 27.10.2004
Paikkakunta: Kirkkonummi
Viesti:

Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1

Viesti Kirjoittaja Tommi Lamminaho »

Jarno Virtanen kirjoitti:
Riksa kirjoitti:kyllä se kitseni täyttyy eikä tarvitse edes alottaa kovaa..
nick van den berg alottelee eeteellä pelikepille semi tussuja ja hyvin menee..
Mutta onko sillä kitchenillä enää mitään varsinaista virkaa, jos sen saa täyttymään semitussuilla aloituksilla? Tämä kysymys ei siis ole Riksalle vaan kaikille yleisesti.
Hollantilaisten semitussun ongelma on se että kiven kontrollointi hankaloituu kun ykköstä leikataan melko paljon. Jos kontrolloitu semitussukin onnistuisi (kuten ykkönen spotilla onnistuu) niin sitten olis toinen juttu.
Tommi Lamminaho
Hallituksen jäsen SBiL, EPBF
laadidaa
Viestit: 954
Liittynyt: 12:24 30.05.2005
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1

Viesti Kirjoittaja laadidaa »

Jälleen yksi hedelmällinen keskustelu aiheesta "9-pallo ehkä maailman turhin pelimuoto jonka pitäisi jo jäädä historiaan".
Sponsored by Janne Kettunen
Jarno Virtanen
Viestit: 1099
Liittynyt: 12:20 08.11.2004
Paikkakunta: Tampere

Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1

Viesti Kirjoittaja Jarno Virtanen »

Tommi Lamminaho kirjoitti:Hollantilaisten semitussun ongelma on se että kiven kontrollointi hankaloituu kun ykköstä leikataan melko paljon. Jos kontrolloitu semitussukin onnistuisi (kuten ykkönen spotilla onnistuu) niin sitten olis toinen juttu.
Niin eli jos ysi on pisteellä, niin ei ole olemassa mitään kontrolloitua soft-breikkiä vrt ykkönen pisteellä ja magic rack? Joko pitää vetää kovaa tai sitten leikataan ykköstä paljon jolloin kiven kontrollointi on vaikeampaa.

Eli kysymys kuuluu edelleen, että onko kitchen-säännöstä mitään merkittävää lisähyötyä, jos on ysi on pisteellä? Jos sen kitchen-säännön täyttyminen hiljaisemmalla aloituksella (ysi pisteellä -pakkaan) vaatii vain harjoittelua, niin se ei varsinaisesti tuo mitään lisää.
Skobe
Viestit: 1826
Liittynyt: 11:06 02.11.2005
Paikkakunta: HKI
Viesti:

Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1

Viesti Kirjoittaja Skobe »

Onko tässä foorumisoftassa sitä äänestysmokkulaa? Jos on niin miksi sitä ei koskaan käytetä?

Nytkin olisi hyvä paikka pistää pystyyn äänestys miten pelaajat haluaisivat breikata.
Vaihtoehtoluonnos voisi olla esim:

a) 1 pisteelle, kitchen
b) 9 pisteelle, ei kitchen
c) 9 pisteelle, kitchen
d) ilman näppinkiä

jne...

Tämä meni nyt semisti ot:n puolelle, mutta tähän topikkiin liittyen äänestyksen voisi mielestäni laittaa pystyyn. Se toimisi samalla "neuvoa antavana kansan äänestyksenä" liiton miehille ja naisille tulevia kisoja/kausia ajatellen.
jaolsten
Viestit: 2265
Liittynyt: 15:51 09.02.2007
Viesti:

Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS

Viesti Kirjoittaja jaolsten »

Neuvoa antava äänestys lisätty topicin alkuun.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
Tommi Lamminaho
Viestit: 3898
Liittynyt: 20:04 27.10.2004
Paikkakunta: Kirkkonummi
Viesti:

Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1

Viesti Kirjoittaja Tommi Lamminaho »

Jarno Virtanen kirjoitti:
Tommi Lamminaho kirjoitti:Hollantilaisten semitussun ongelma on se että kiven kontrollointi hankaloituu kun ykköstä leikataan melko paljon. Jos kontrolloitu semitussukin onnistuisi (kuten ykkönen spotilla onnistuu) niin sitten olis toinen juttu.
Niin eli jos ysi on pisteellä, niin ei ole olemassa mitään kontrolloitua soft-breikkiä vrt ykkönen pisteellä ja magic rack? Joko pitää vetää kovaa tai sitten leikataan ykköstä paljon jolloin kiven kontrollointi on vaikeampaa.

Eli kysymys kuuluu edelleen, että onko kitchen-säännöstä mitään merkittävää lisähyötyä, jos on ysi on pisteellä? Jos sen kitchen-säännön täyttyminen hiljaisemmalla aloituksella (ysi pisteellä -pakkaan) vaatii vain harjoittelua, niin se ei varsinaisesti tuo mitään lisää.
Tätä yritin selittää, eli jos olis ysi spotilla ilman kitcheniä niin siihen voisi aloittaa melko hiljaa ja kontrolloidusti, siten että saa pallon pussiin "saletisti". Mut sitten kun kitchen lisätään, joutuu forssia kuitenkin sen verran lisäämään että kontrolli hankaloituu.

Kyllä tuo ysi spotilla & kitchen on todettu hyväksi vaihtoehdoksi kun breikki oikeasti hankaloituu. Jos joku hollantilainen hallitsee sen toisia paremmin niin siltä pohjalta ei kannata suuria johtopäätöksiä vielä tehdä ;) tai ehkä joo, mut mihin suuntaan?
Tommi Lamminaho
Hallituksen jäsen SBiL, EPBF
Jarno Virtanen
Viestit: 1099
Liittynyt: 12:20 08.11.2004
Paikkakunta: Tampere

Re: Kitchen Rule kokemuksia 3-div. RG1

Viesti Kirjoittaja Jarno Virtanen »

Tommi Lamminaho kirjoitti:Tätä yritin selittää, eli jos olis ysi spotilla ilman kitcheniä niin siihen voisi aloittaa melko hiljaa ja kontrolloidusti, siten että saa pallon pussiin "saletisti". Mut sitten kun kitchen lisätään, joutuu forssia kuitenkin sen verran lisäämään että kontrolli hankaloituu.
Okei joo, nyt ymmärsin paremmin.
smo
Viestit: 190
Liittynyt: 17:51 02.07.2009

Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS

Viesti Kirjoittaja smo »

Ainakin tarkennuksia sääntöihin kaivataan.
Toimiessani kilpailunjohtajana viime vkl:na
minulta kysyttiin em. pushout-juttua kitchenrulen
ollessa käytössä. Omana, ja kahden kokeneemman
pelaajan mielipiteenä annoin näemmä väärän ohjeen,
että molemmat pelaajat voivat lyödä pushoutin,
pahoittelut siitä, mutta mistä tämän TL:n kertoman
jutun ois voinut löytää?
Tommi Lamminaho
Viestit: 3898
Liittynyt: 20:04 27.10.2004
Paikkakunta: Kirkkonummi
Viesti:

Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS

Viesti Kirjoittaja Tommi Lamminaho »

Niin tämähän on taas kilpailuohjekirja-asia eli sillä mennään mitä kirjasessa lukee. Se, että EPBF:n pienessä punaisessa kirjassa niin lukee ei tarkoita että Suomessa olisi pakko toimia samoin.
Tommi Lamminaho
Hallituksen jäsen SBiL, EPBF
laadidaa
Viestit: 954
Liittynyt: 12:24 30.05.2005
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS

Viesti Kirjoittaja laadidaa »

Juu eihän tuo keittiö yleensä hirveä ongelma ole ollut, mutta esim Hyvinkäällä mm kosteusprosentit oli sitä luokkaa, että kondensoituva kosteus tippui, ei aivan noroina, putkista ja katosta kirjaimellisesti niskaan ja matoille (onneksi ei sentään kai pöydille) ja sellaisissa olosuhteissa kuluneilla palloilla alkaa löytyä haastetta varmasti itse kullekin. Mutta sinänsä ongelmahan oli kaikkien paikalla olijoiden yhteinen, joten tuskin suurta etua siitä kukaan sinänsä suhteessa toisiin sai. Turhauttavaa se vain on jos koko kisa menee siihen oikean linjauksen ja forssin löytymisen toivomiseen suoritukseen kekittymisen sijaan ja kun sitten jotain aloituksesta uppoaa niin kappas vaan ei keittö ollutkaan tarpeeksi täynnä väkeä.

Kyllä hieman kuultaa eräiden kommenteista, että ongelma olisi nyt jotenkin aloittajissa tai divaritasossa, mutta ehkäpä sitten niin. Jos olosuhteet ja välineistön taso ja kunto ei vaikuta vaan ainoastaan aloittajan taidot, niin kumman paljon täällä kommentoidaan ja vertaillaan eri pöytien/verkojen/pallojen/sauvojen jne ominaisuuksia keskenään :lol:

Täältä tällä kertaa tähän
Sponsored by Janne Kettunen
Avatar
9Ball
Viestit: 1632
Liittynyt: 06:52 19.02.2005

Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS

Viesti Kirjoittaja 9Ball »

Keittiösääntö on kyllä syvältä haitarinpalkeesta .....sen käytön voisi rajata mestis + 1div ,muissa sarjoissa ei niitä pelejä ratkaista breikeillä.
Jarno Virtanen
Viestit: 1099
Liittynyt: 12:20 08.11.2004
Paikkakunta: Tampere

Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS

Viesti Kirjoittaja Jarno Virtanen »

HyvBK kirjoitti:Kuluneet pallot? Meidän kisaboltsit joilla on pelattu noin kymmenen kisaa eikä mitään muuta. Yeah right siihenkin.
Sen verran tarkennusta toisen puolesta, että hän varmaan tarkoitti, että jos kuumissa ja kosteissa olosuhteissa joutuu lisäksi vetämään kuluneilla palloilla, niin on vaikeata itse kullekin. Jos tulkitsin oikein, niin ei tarkoittanut sanoa, että niissä kisoissa olisi ollut kuluneet pallot. Vaan että jos olisi ollut, niin kitchen-säännön täyttämiseen olisi vaadittu jo todella paljon tarkkuutta + voimaa.
Jarno Virtanen
Viestit: 1099
Liittynyt: 12:20 08.11.2004
Paikkakunta: Tampere

Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS

Viesti Kirjoittaja Jarno Virtanen »

Itse aiheeseen: mitä mieltä kisailijat on että miten asia pitäisi päättää? Tässä äänestyksessähän 9 pisteellä + kitchen on saanut eniten ääniä ja 9 pisteellä + ei-kitchen tulee seuraavana perässä. Arvattavasti kitchen-sääntöä toivovat enemmän nimenomaan mestis/ykkösdivaripelaajat, jonne se ehkä paremmin sopiikin.

Jos eri sarjatasoilla voidaan käyttää eri sääntöyksityiskohtia (onko kitchen vai ei), niin olisiko mahdollista, että vastaavantyyppinen äänestys järjestettäisiin kisoissa? Silloin ainakin tiedettäisiin mikä on pelaajien mielipide juuri sillä sarjatasolla.

Mulle ei henkilökohtaisesti ole väliä mikä sääntö valitaan, mutta jos halutaan pelaajien mielipide asiaan, niin luulen, että se vaatii sarjatasokohtaista kyselyä.
Riksa
Viestit: 2847
Liittynyt: 03:55 24.12.2004

Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS

Viesti Kirjoittaja Riksa »

eiks sääntö o jo valittu ja päätetty 8)
Jarno Virtanen
Viestit: 1099
Liittynyt: 12:20 08.11.2004
Paikkakunta: Tampere

Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS

Viesti Kirjoittaja Jarno Virtanen »

Sukedemus kirjoitti:Biljardin hienous on mielestäni juuri siinä, että jokainen frame on aina erilainen ja nythän näillä jutuilla pyritään siihen suuntaan, että jokainen frame on aina samanlainen. Ei hyvä!!
Näkisin niin, että niillä jutuilla (esim. magic rack) pyritään siihen, että räkin tekeminen on helppoa ja että kaikki saavat samanlaisen räkin. Se, että freimeistä tulee mahdollisesti "samanlaisempia", on seuraus niiden apuvälineiden käytöstä, mutta se ei varsinaisesti ole tavoitteena.
laadidaa
Viestit: 954
Liittynyt: 12:24 30.05.2005
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS

Viesti Kirjoittaja laadidaa »

HyvBK kirjoitti:
laadidaa kirjoitti:esim Hyvinkäällä mm kosteusprosentit oli sitä luokkaa, että kondensoituva kosteus tippui, ei aivan noroina, putkista ja katosta kirjaimellisesti niskaan ja matoille (onneksi ei sentään kai pöydille) ja sellaisissa olosuhteissa kuluneilla palloilla alkaa löytyä haastetta varmasti itse kullekin.
Vettä valui putkista? Yeah right
Kuluneet pallot? Meidän kisaboltsit joilla on pelattu noin kymmenen kisaa eikä mitään muuta. Yeah right siihenkin.

Tervetuloa toistekin.

-M.S.-
Putkien kunnossa tuskin mitään vikaa vaan kun sisällä on kosteusprosentti lähellä sataa, niin se kondensoituu kaikkeen hiemankin ilman lämpötilaa viileämpään pintaan ja painovoiman vaikutuksesta valuu tai tippuu alas. Ei pidä ymmärtää väärin. Pallosetit oli ihan tuoreen tuntuiset. Kuitenkin niitä sai juuri kosteudesta johuvan liidun kerääntymisen takia olla jatkuvasti putsaamassa. Kun laitetaan lähemmäs 30 asteen lämmössä pieneen ja matalaan tilaan yli 60 ihmistä hönkimään ja hikoilemaan, niin kyllä siinä on tehokaskin ilmanvaihto ihmeissään sitä kosteusmäärää poistaessaan.

Olosuhteet eivät aina ole järjestäjien käsissä, joten tätä ei todellakaan ollut kisapaikan vetäjien kritiiksiksi tarkoitettu. Mikäli sellainen vaikutelman on kirjoituksistani välittynyt on se ollut tahatonta.
Sponsored by Janne Kettunen
kuuspussii
Viestit: 285
Liittynyt: 10:38 02.02.2010

Re: Kitchen Rule yms. aloitussääntöjä + ÄÄNESTYS

Viesti Kirjoittaja kuuspussii »

tere,tuosta aloituksesta, miun mielestä säännöt on säännöt, niillä mennään, on, k-rules, macig-kolmio-pakka tai löysä ,mikä vuan pakka,kunhan kisa kerrallaan pelataan samoin säännöin alusta-loppuun, ja jollei aloitus kitsenissä täyty, ni, voi ITKU, ei kai se ainakaan vastustajan syytä oo, ainaskaan tähän asti ei oo ollut. Pelataan sit miten vaan niin luultavasti ilman suurempaa katastrofia, jompa-kumpa sen pelin kuiteskin voittaa, ja kättelyt päälle( :oops: ) ja sen jälkeen jälki-pelit "Lemun-ladossa", tai jotain?harvoin oon bilikses tasuriin törmännyt,jos koskaan.
Jollei täyty, ni pumppaa lisää :shock: .
Kiksi (ässällä), on pelin suola,Hmmm...?(oho, kirj.virhe,toi olikin Keksi,sori)
Paavo Vaari,GU (tuulta päin,selkä eellä) 8)
Vastaa Viestiin