Lisenssin kompensointi

Ehdotukset ja toiveet

Valvojat: Tube, Johnny Boyh, Markku Ryytty, Tommi Lamminaho

Vastaa Viestiin
Markojuhani
Viestit: 3
Liittynyt: 05:30 16.06.2020

Lisenssin kompensointi

Viesti Kirjoittaja Markojuhani »

Otin viime kaudella koko kauden lisenssin. No pelit sitten loppui ja koko kauden lisenssi muuttui kerta lisensiksi, minun kohdalla. Nyt on 8.8 m-44 9 pallon SM-kisat. Mitkä on siirretty keväältä. Nyt vaikka kisa on vanhan lisenssin alainen. Joudun ostaan uuden. Joka puolella kuntosali, lasten tanssi treenit...... On saanut kompensaatiota, mutta ei sbil:n kanssa. Tarvii kysyä ihan piruuttaan mitä mieltä kaverini on. Sattuu oleen töissä kilpailuvirastolla. Asia ei ole iso mutta vituttaahan toi.

Markku Ryytty
Viestit: 576
Liittynyt: 12:25 27.10.2004

Re: Lisenssin kompensointi

Viesti Kirjoittaja Markku Ryytty »

Hei,

kiitos viestistäsi. Korona mullisti tosiaan kaiken urheilutoiminnan ja biljardissakin jouduttiin tekemään samat raskaat päätökset toiminnan keskeyttämisestä kuin muissakin lajeissa.

Osa kevään menetetyistä kilpailuista saatiin onneksi siirrettyä syksylle, vaikka kilpailukalenteri on silloin muutenkin ahdas, mutta nyt kilpailut aloitetaan hieman aikaisemmin kuin edellisillä kausilla. Tällä tavalla myös pelaajistolle tulee enemmän mahdollisuuksia osallistua tapahtumiin kuin aikaisemmin.

Kilpailukausi on määritelty 1.7. -30.6. välille, eli tälle ajalle on kausittaiset kilpailulisenssit. Samalle aikavälille on myös Pohjolan tapaturmavakuutus, joka sisältyy lisenssimaksuun. Kaikkeen kilpailutoimintaan pitää siis olla voimassa oleva lisenssi ja sitä kautta osallistujalla on oltava myös tapaturmavakuutus, tämän takia esimerkiksi edellisen kauden lisenssiä ei voida hyväksyä uuden kauden kilpailussa.

Liiton hallitus on käsitellyt lisenssiasiaa ja todennut, että uusi kausi aloitetaan normaalisti 1.7. alkaen samoilla lisensseillä kuin viime kaudella. Tällä pyritään normalisoimaan tilanne ja pääsemään taas jatkamaan toimintaa kuten ennen koronaa.

Onneksi kuitenkin kausi päästiin pelaamaan elokuusta maaliskuun puoleenväliin saakka, eli reilut 7 kk. Keskeytystä tuli loppukeväästä parin kuukauden verran. Ja nythän tulevalla kaudella tosiaan on hieman enemmän kilpailuja kalenterissa, eli sitä kautta lisenssin hintaan tulee enemmän katetta, jos etsitään positiivisia elementtejä...

Liitto on tietysti erittäin pahoillaan, että kävi niin kuin kävi, mutta sillehän ei kukaan mitään voinut. Pelaajille varmasti tästä aiheutui hankaluuksia, mutta erittäin paha tilanne koitui saliyrittäjien osalle, jotka joutuivat sulkemaan salit ja jäivät totaalisesti ilman tuloja kuukausiksi. Ja vielä kevään päälle on tulossa muutenkin yleensä hiljainen kesä tuottojen suhteen.

Katsoin tilastoista, että olit osallistunut yhteen SM kilpailuun tammikuussa. Tuohon kilpailuun osallistumisen edellytys oli kausilisenssin (kevätlisenssi) hankkiminen, joten tuo lisenssi oli maksettava joka tapauksessa. Ikävä tietysti, että sinulle oli tullut tilanne, että et päässyt käyttämään lisenssimaksua vastaan tarjottua toimintaa enää maaliskuun puolen välin jälkeen. Sama ikävä tilanne koitui myös kanssakilpailijoillesi. Ja lukemattomille muiden lajien harrastajille. Liitto varmasti haluaa auttaa parhaansa mukaan ja jos jollekin pelaajalle on koitunut kohtuuttomia ylimääräisiä kustannuksia lisenssin hankinnan ja kilpailutoiminnan peruuttamisen takia, niin silloin kannattaa ottaa yhteyttä suoraan liiton toimistoon.

Toivottavasti ensi kausi saadaan pelata tehdyn suunnitelman mukaan normaalisti.

Mukavaa kesää!
terveisin SBiL

Vastaa Viestiin