Muunsukupuolisuus

Ehdotukset ja toiveet

Valvojat: Johnny Boyh, Tube, Markku Ryytty, buddy, Tommi Lamminaho, rz

leppav
Viestit: 495
Liittynyt: 17:59 04.02.2007
Paikkakunta: Hämeenlinna

Muunsukupuolisuus

ViestiKirjoittaja leppav » 12:18 24.09.2018

Muunsukupuolinen tai ei-binäärinen (engl. non-binary) on henkilö, jonka sukupuoli-identiteetti ei ole osa kaksijakoista sukupuolijärjestelmää, ja kuuluu näin sukupuolivähemmistöihin. Henkilöt, joilla on ei-binäärinen sukupuoli, eivät ole identiteetiltään (vain) miehiä tai naisia, vaan sekoitusta näistä molemmista, jotain muuta sukupuolta tai sukupuolettomia.[1][2] Muunsukupuolisten ulkoinen ilmaisu voi vaihdella maskuliinisesta feminiiniseen ja androgyyniin niin kuin muillakin sukupuolilla. Muunsukupuolisia ei pidä sekoittaa intersukupuolisiin.

Osa muunsukupuolisista henkilöistä haluaa sukupuolenkorjaushoitoja, jotta heidän kehonsa vastaisi paremmin heidän sukupuoli-identiteettiään.
Paljos tämmösiltä maksaa osallistuminen esim. Divarikisoihin?

Markku Ryytty
Viestit: 619
Liittynyt: 12:25 27.10.2004

Re: Muunsukupuolisuus

ViestiKirjoittaja Markku Ryytty » 10:17 02.10.2018

Terve,

urheilija voi osallistua liiton kilpailuihin siihen sarjaan, johon hänen rekisteröity sukupuoli ja rekisteröity henkilötunnus oikeuttaa. Eli naiset voivat osallistua sekä yleisiin sarjoihin (divarit ym.) että naisten sarjan kilpailuihin. Miehet voivat osallistua vain yleisiin sarjoihin. Pelaaja maksaa sen osallistumismaksun mikä kuhunkin sarjaan ja kilpailuun on määritelty.

Jos henkilö on vaihtanut sukupuolta joka on juridisesti vahvistettu uuden sukupuolen mukaisella henkilötunnuksella, niin silloin voi osallistua siihen sarjaan johon rekisteröity henkilötunnus oikeuttaa. Tämä on voimassa toistaiseksi aina kaudeksi kerrallaan, sillä liitto odottaa asiaan Olympiakomitean tarkempaa ohjeistusta.
terveisin SBiL


Palaa sivulle “Viestit liitolle”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija