MUUTOSEHDOTUKSIA KAISA-BILJARDI KILP

Kaisabiljardiin liittyvä keskustelu (säännöt, välineet, kilpailutoiminta yms.)

Valvojat: Tube, Johnny Boyh, Markku Ryytty, Tommi Lamminaho

Vastaa Viestiin
Avatar
Nyksy
Viestit: 1147
Liittynyt: 23:10 16.10.2009
Paikkakunta: Pyhtää
Viesti:

Re: MUUTOSEHDOTUKSIA KAISA-BILJARDI KILP

Viesti Kirjoittaja Nyksy »

Kaisan Eliitti sarja/mestaruussarja.

-16 pelaajaa.
-4-6 osakilpailua.
- paras 3 -5 ottelut. 20 min peliaika per erä
- 8 kiintiö pelaajaa 4 kutsu/ villikorttia 4 paikallista
- pisinsarja palkinnot
- striimi tuotanto, selostuksella.
- isommat palkinnot
- rg sarjan rinnalle ( keventäminen tavoite )

Herättääkö tunteita/ ajatuksia?Lähetetty minun SM-G870F laitteesta Tapatalkilla
Juho Nykänen, Iso8

www.isokasi.fi
Isokasi Oy

www.biljardi.fi
Suomen Biljardimyynti Oy

Larha
Viestit: 91
Liittynyt: 10:47 17.01.2013

Re: MUUTOSEHDOTUKSIA KAISA-BILJARDI KILP

Viesti Kirjoittaja Larha »

Ah, pakko saada tyrkättyä lusikkaa tähänkin soppaan. Nälkä..

Kaikki ovat varmaankin yhtä mieltä siitä, että on pelaajien ja järjestäjien etu, että kisat pelataan yhdellä salilla. Tuo osallistujamäärän rajoittaminen on kuitenkin aika iso negatiivinen seikka ja kisoista saattaisi tulla aika lailla paikallisotteluita kun osalla muilta paikkakunnilta tulevilta saattaa aikataulut varmistua vasta siinä hyvinkin lähellä kisaviikonloppua. Ja ovathan isommat pelaajamäärät yleensä tae mukavimmista kisoista (anekdoottinen todiste).

Tämä ratkaisumalli vaatisi siis mielestäni toimia yksittäisen pelin keston lyhenemiseen. Nyt muistaakseni ainakin laskennallinen kesto keskimäärin 45min. Vaihtoehtoja ovat siis esim. peliajan raju lyhentäminen esim. kierrosten 1-4 aikana (vaikka 35 minuuttiin) tai sitten tavoitepistemäärän pienentäminen 60:stä vaikka 42:een, mikä on kyllä sitten jo todella raju toimenpide ja aiheuttaa varmaan ylimääräisiä tykytyksiä osalle jo edes keskustelupalstalle kirjailtuna saatikka todellisuutena.. Mutta heitimpä silti. Pistemäärän pienentäminen vaikuttaisi tosin jo sarjoihin, aloitusparttiin, ym.. joten peliajan lyhentäminen ehkä realistisempi vaihtoehto. Rankkarien lukumäärän pienentäminen 5:stä 3:een ei mielestäni ihan kauheasti lyhennä peliaikaa sinällänsä, mutta saattaisi toki vaikuttaa hieman pelin kulkuun (jopa nopeuttavasti?) kun ranuihin ei voi ns. enää luottaa pisteiden keruussa yhtä paljon.

Tällaiset toimenpiteet eivät toki olisi välttämättömiä saleilla, joilla on jo riittävästi pöytiä vetämään kisat normaalilla tavalla läpi. Tällöin eri rg-kisat tosin olisivat ehkä eriarvoisia ja pitäisi miettiä, onko niillä vaikutusta esim. rg-pisteisiin.

Kaisaa ollaan mielestäni viety pitkän aikaa sellaiseen suuntaan, mikä palvelee parhaiten hyviä pelaajia ja kisoissa menestyviä. Toki myös meitä muitakin, don´t get me wrong. Meille suurimmalle osalle pelaajista rg-kisat ovat kuitenkin enemmän iloinen tapahtuma, jonka aikana näkee kavereita ja tuttuja ympäri Suomea ja joissa pääsee pelaamaan ja mittaamaan omaa kisakuntoaan. Ja tapahtumana parhaita ovat mielestäni olleet ne, missä on mukavasti väkeä pelaamassa ja pääsee myös näkemään kaikki ne pelit mitä itse haluaa eikä tarvitse kytätä keskustelupalstan tulososiota kun voi nähdä livenä miten ne Ville ja Pasi nyt sen pelinsä pelasivat.

Tätä tajunnanvirtaa tässä kirjaillessani tuli juuri myös mieleen se, että että kaikilla saleilla ei välttämättä ole tilavarausta niin isolle porukalle kuin tuo peliajan tai pistemäärän pienentäminen mahdollistaisi... On tää vaikeaa :shock:
Laura Talo, HBK

Taisto
Viestit: 319
Liittynyt: 09:35 04.09.2012
Paikkakunta: Helsinki

Re: MUUTOSEHDOTUKSIA KAISA-BILJARDI KILP

Viesti Kirjoittaja Taisto »

Jaahans

- Teikkauksen voittanut pelaaja aloittaa myös rankkarit eli väliteikkaus pois.

- Miksi valissa kiinni olevaa palloa ei saa lyödä / käyttää mitenkään hyväksi? Se sääntö voisi muuttua
- jos esim kaisaa lyöt krossina yli keskeen niin ei siinä käkää tule, niin olen ymmärtänyt, että käkää siinä pelätään / tulee epäselvyyksiä
- pallon reuna ei riko haagi linjaa niin ei voi lyödä pallosta kulmaan tai mitä vaan kun toinen pallo on kiinni vallissa
- eli hölmö sääntö

- sm-kisojen sijoittaminen on aika hurja kun hypätään 5 kierrokselle asti toki tässä on monta asiaa:
- ei saa heti ruiskuja vastaan ekoilla kierroksilla
- pelaajat jotka on kiertänyt kisoja aktiivisesti ja pärjänny saa näin hyötyä hyvästä rg sijasta
- olen myös ymmärtänyt rg listan kärki nimiltä ettei kaikki heistäkään tykkää siitä, että sijoitetaan niin pitkälle.
- olishan se reilua, että kaikki lähtee samalta viivalta ja ne neljä jotka sitten pärjää on todella taistellut tiensä kultsalle
- Elikkäs itse olen sitä mieltä, että sijoittaminen pois sm kisoista

Jarkan pointteja:

- Itse olen pelaajana sitä mieltä, että kaikki pelaisi samalla salilla niin siitä huolimatta rg kisojen MAX os.määrä on hölmö, kaisassa ei ole divareita vaan vain yksi sarja niin pitäähän siinä olla mahdollisuus kaikilla osallistua kisoihin jos tahtoo.
Esim kultakellot, terva cup ja mitä näitä suosittuja isoja kisoja nyt on niin ei yläraja toimi niissä.
Tai sitten divari ja mestaruussarja kaisaan niin se tasoittaa os.määrää, mutta ei taida kaisa ihmiset olla siihen halukkaita enkä kyllä itsekkään.
- eli omasta mielestäni jakaa vaan kahdelle erisalille, että saadaan kaikki halukkaat mukaan pelaamaan, vaikka sitten yksi päiväsenä jos pelaajia on vähän ja kaikille käy että loppu pelit pelataan esim pvk jolloin siirtyminen kesken iltaa tulee määrätyllä kierroksella.
- veikkaan, että moni vaihtaa mielummin kesken illan pelipaikkaa kun se että väkisin venytetään 2 päiväsiksi
- toki olen vain pelaaja ja ymmärrän järjestävien seurojen ongelmat tässä asiassa.

Pekin pointteja:

- Mankeli sääntö on omasta mielestäni ihan hyvä ja kuuluu myös kaisaan esim jos stellaat ja menee mankelina pussiin niin *rumasana* stelli :)
-vastustajan valkoisen työntämisestä vallin vierestä voisi 'helpottua' koska voisit hiljaa työntää vallia pitkin ja jos lupsahtaa säkkiin niin saat jatkaa nyt joudut ehkä miettimään muuta nuljaus keinoa.

- jos kaisaa lyö yhden vallin kautta mihin pussiin vaan niin ehdottomasti 12 pistettä

- 5 rankkaria on omasta mielestäni hyvä 10 oli liikaa

- talkkari / tahallinen virhe sääntöä jotenkin pitäisi kyllä kehittää, koska nyt niistä tulee vähän liikaa kinaa et mitä tapahtuu milloinkin.
- käsipallo on ehkä vähän liian radikaali ratkasu (jos tarkoitat vapaata käsipalloa) mutta on se myös viivan takaa. Joku vähän selvempi sääntö siihen pitäisi tulla kumminkin.

- Jos 58 tai 59 tilanteessa riittää vaan valkoinen niin mitäköhän tekee pelaaja joka johtaa 58-54 liruttaa sitä valkosta hiljaa kulmaan vaikka olisi 45min peliaikaa jäljellä nyt ku tarvii nakin niin voit joutua lyömään lujempaa nakin haussa jolloin säkittäminen ei enää onnistukkaan ja voi tapahtua mystisiä asioita semmosen lyönnin jälkeen joten omasta mielestäni nykyinen sääntö on hyvä.

Ugh! Olen puhunut
Tatu Tainio - Pvk

Avatar
Nyksy
Viestit: 1147
Liittynyt: 23:10 16.10.2009
Paikkakunta: Pyhtää
Viesti:

Re: MUUTOSEHDOTUKSIA KAISA-BILJARDI KILP

Viesti Kirjoittaja Nyksy »

terppa kirjoitti:Mistä isommat palkinnot ?
Mistä lisää vkl?
Ne matkat ne matkat
Mix 20min?
Isommat palkinnot:

- Selkeämpi / kliinimpi konsepti kuin nykykaisa kisat joka mahdollistaa tai ylipäätään luo edellytykset yhteistyö kuvioiden luomiseen jota kautta palkintorahat saadaan tuntuvammaksi.
- Ei luonnollisesti ole kirkossa kuulutettu selviö että onnistuu, mutta mielestäni moisen toteuttamiselle edellytys että on olemassa isommat ( voittajalle minimi 1000 € ) per kisa

Mistä viikonloput?

- Ei mistään niitä tarvii lisää, 17 rg kisaa, Pari SM, Joukkue SM, SM, puhumattakaan ns. MM vuodesta. Eiköhän tuosta voisi ottaa pois + järjestää nimenomaan tätä ns. Mestaruussarjaa muun rg kauden rinnalla kuitenkin irrallisena kokonaisuutena.

Ne Matkat?

- Keksitetään turnaukset nimenomaan maantieteellisesti itä, länsi, etelä ja pohjoinen paikkoihin niin kaikki reissaa sen minkä reissa. ja jos tosta edellä mainitusta 17 rg kisasta ja muutamasta sm / mm setistä ottaa pari pois, jää juustoa leivän päälle muutenkin

Mix 20 min?

- Miks ei?
Juho Nykänen, Iso8

www.isokasi.fi
Isokasi Oy

www.biljardi.fi
Suomen Biljardimyynti Oy

Avatar
Nyksy
Viestit: 1147
Liittynyt: 23:10 16.10.2009
Paikkakunta: Pyhtää
Viesti:

Re: MUUTOSEHDOTUKSIA KAISA-BILJARDI KILP

Viesti Kirjoittaja Nyksy »

Pointtini tässä miksi täällä huutelen tota Mestis juttua on se että uskon vahvasti siihen ETTÄ:

Kaisa tarvitsisi mielestäni:

- Useamman tasoista kilpailuskeneä Niin paikallisesti mutta ennenkaikkea kansallisella tasolla.

- Ne kovat kaverit kehittyisivät entistä kovemmiksi pelureiksi kun ei tulisi ns. ilmaisia pelejä vaan olisit kokoajan katkolla.

- Voisi pienentää kynnystä lähestyä kilpakaisabiljardia kun löytyy enemmän sitä oman tasoista työntelijää joukosta.

- Tämä ratkaisisi osittain pelaaja määrä ongelmaa, viikonloppu ongelmaa jne.

- Miks ei pitäis mukana ns. kokoontumisajot, kuten kultakellot, Joukkue SM / pari SM kisat, Satunaiset ISOT kekkerit. ??

Mutta eiköhän meillä ole työsarkaa biljardissa tahoillamme enemmän kuin on aikaa / resursseja niitä tehdä. Välillä on kuitenkin hyvä tajunnan virran mukaan heittäytyä, jota tässä mm. tein.

Terveisin Nyksy
Juho Nykänen, Iso8

www.isokasi.fi
Isokasi Oy

www.biljardi.fi
Suomen Biljardimyynti Oy

Riksa
Viestit: 2847
Liittynyt: 03:55 24.12.2004

Re: MUUTOSEHDOTUKSIA KAISA-BILJARDI KILP

Viesti Kirjoittaja Riksa »

Miksi ei voi pitää kaikkia samalla salilla ja pitää perinnekisat paikallaan ja tehdä hakukaavion jatkeeksi, kun 16 parasta on selvillä, suora 16 cup mikä nopeuttaisi selvästi kisoja, jakaisi myös selvästi kisan "karsintavaiheeseen" sekä finaaliosuuteen.
Jos sijat 16 ja 17 on tasapisteissä, mahollinen keskenäinen ratkaisee tai keskenäinen rankkarikisa.

Sm kisat erillään tästä systeemistä, kaikki tasoista ja alusta asti sm arvon mukaisesti mihi kaisassa totuttu.
Kisa muutenkin nopeampi kun jää muutama kierros aina pelattavaksi talolle.

Tämä systeemi nopeuttaa, selkeyttää ja erottelee rgkisan sekä SM kisan toisistaan.

sokee
Viestit: 976
Liittynyt: 19:43 08.05.2008

Re: MUUTOSEHDOTUKSIA KAISA-BILJARDI KILP

Viesti Kirjoittaja sokee »

kun arvonta on suoritettu voisi paikallispelejä pelata etukäteen. tykkään..

peliviikonloppu alkaa aina kuitenkin väärässä paikassa liian aikaisin.. (Pe Ukkomunkki) :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=QAZnm1XJeTM

P.S. Juuri kun oppi arvostamaan Kaisa-kaaviota..
Viimeksi muokannut sokee, 12:43 17.01.2017. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
saako hypätä pelkällä saftilla,
vetää masseen touching-balliin pitämällä farkkuvyöstä tukea?!
vakuuttaa..

Riksa
Viestit: 2847
Liittynyt: 03:55 24.12.2004

Re: MUUTOSEHDOTUKSIA KAISA-BILJARDI KILP

Viesti Kirjoittaja Riksa »

Ja tarkotan siis last 16 nimenomaan cup formaatissa, en last16 hakukaavio, piikillä ulos.
Se tarjoaa aina uudelleen arvonnassa lisämausteen kisaan ja tosiaan jakaa kisakoionaisuuden kahteen osaan.
Aina ku last16 on jäljellä, tässä tapauksessa voisi "oikeaoppisesti" arpoa pelaajat cuppiin, jolloin formaatti myös lisäisi pientä
Yllätysmahista keskitasoisille pärjätä kisassa, sillä jo 2lla voitolla olet 4n joukossa.
Puhtaalla olevat voitaisi sijoittaa ja loput arvalla cup kaavioon ja game on kuten kaikissa muissakin
Biljardilajeissa.

Täähän on vähä modatulla formilla köytössä jo Eliittikisassa, mutta siinä on lohkot.

Eli kauden koostumuskin ois 3 erilaista kisaa
Perinne rg:t, hakukaavio + 16cup
Eliittikisa, lohkot + cup
SM-kisa, hakukaavio + semifinaalit best of 3

Itsessään kaisakisat ovat kivoja tapahtumia ja se mistä pidän, on se, että perinteiset pelipaikat ja turnaukset pitävät paikkansa, joten niistä karsiminen ja liika muokkaus tuntuis jollain tapaa vähä pahalta. On hyvä asia kun tietty kisa, pelataan aina tietyssä paikassa ja moni voi muistaa juuri sen kisan 10 edellistä mestaria ja sillä jatkumolla on aina iso merkitys lajin sisällä.
Jos itse peliä muutetaan liikaa ja kisoka modataan on vaara joutua tilanteeseen, että kevään "tampere cupin puolustava mestari Rautiainen" voiki olla ens vuonna "muistaaks kuka voitti viime vuonna kaisa mestis rg 12 ja missä se pelattiin ja millä formaatilla" jos hiffaat mitä haen.

Riksa
Viestit: 2847
Liittynyt: 03:55 24.12.2004

Re: MUUTOSEHDOTUKSIA KAISA-BILJARDI KILP

Viesti Kirjoittaja Riksa »

Ps. SM-kisan lisäksi pitäisin Kultakellot samalla perinteisellä formaatilla sellaisenaan.
Olisi syksylle ja keväälle kaksi isompaa kisaa vanhantyylin kaisaformilla.

idän ihme
Viestit: 320
Liittynyt: 18:42 09.07.2009

Re: MUUTOSEHDOTUKSIA KAISA-BILJARDI KILP

Viesti Kirjoittaja idän ihme »

Tä.....? :roll:
Jyrki Ruuskanen ,SaiBi

Riksa
Viestit: 2847
Liittynyt: 03:55 24.12.2004

Re: MUUTOSEHDOTUKSIA KAISA-BILJARDI KILP

Viesti Kirjoittaja Riksa »

Joo siis kyllävain, siinä vaiheilla sijat 15-17 joutuu käytännössä kattomaan hetken, että saako joku tarvittavan määrän pinnoja vai ei.
Muuten kuvittelin, että aika selvästi/nopeesti hakukaaviossa saa selville pudottuaan oman lopullisen sijoituksen jos kaavion tekijä sen haluaa siihen hetimmiten lisätä.

Riksa
Viestit: 2847
Liittynyt: 03:55 24.12.2004

Re: MUUTOSEHDOTUKSIA KAISA-BILJARDI KILP

Viesti Kirjoittaja Riksa »

Oorite!
Emmä tienny että siinä on noin paljo kaikkii mahiksia mennä huolella vihkoon.

pala'o
Viestit: 122
Liittynyt: 20:30 13.10.2012

Re: MUUTOSEHDOTUKSIA KAISA-BILJARDI KILP

Viesti Kirjoittaja pala'o »

Varmaan jokainen tajuaa miksi varasaleja käytetään, mut jos se välimatka on n. 50 kilsaa tai mitä sinne stadiin nyt onkaan ni se on vähän liikaa. Hyvinkää on paras mesta pelata kisoja mut 1 tai 2 pöytään näihin isoihin kisoihin lisää ei haittais. Viimeset 15 vuotta Kouvolas pöytiä kasanneena pystyy vähän avautumaan

Ruuvikäännin
Viestit: 1
Liittynyt: 07:54 06.09.2016

Re: MUUTOSEHDOTUKSIA KAISA-BILJARDI KILP

Viesti Kirjoittaja Ruuvikäännin »

Muutosehdotukseen muutosehdotus: Tarviiko kaikkea muuttaa?
Kisoja on vedetty samoilla saleilla vuosia, mutta nyt pitää muutella sääntöjä, kun Hyvinkäällä muka liikaa pelaajia eikä viitsitä kasata paria lisäpöytää. Tauot ovat aina kuuluneet peleihin, mutta nyt nekin halutaan pois. Peliajat lyhyemmäksi? Mihin sieltä on kiire, kun hotellitkin yleensä kivenheiton päässä? Kyllä sitä ilojuomaa saa saleiltakin. Kummaa touhua, kun ajattelee, että pari vuotta sitten ei ollut tällaista närää näistä asioista tämmöistä määrää. Tottakai jostakin aina on napistu, mutta kyllä tämä menee jo yli ymmärryksen... Pidetään kisat siellä, missä hommat hoitui!

the mahouni
Viestit: 82
Liittynyt: 18:12 14.11.2011
Paikkakunta: Espoo

Re: MUUTOSEHDOTUKSIA KAISA-BILJARDI KILP

Viesti Kirjoittaja the mahouni »

Mielestäni säännöt tällä hetkellä on hyvät ja kisatkin menneet joka kerta läpi ja taitaa mennä vastakin, ainoa asia jonka poistaisin on SM-kilpailuihin sijoittaminen, mielestäni siihen ei ole mitään syytä.Kaisabiljardissa miltei kuka vaan voi voittaa kenet vain ja on ainoastaan oikein sekä reilua jokaiselle pelaajalle, että SM-kisoissa jokainen lähtee samalta viivalta.
Timo Muhonen " HBK " Helsingin biljardikerho, Alias Alppi-biljardi.

terppa.s
Viestit: 260
Liittynyt: 20:01 17.11.2008
Paikkakunta: hyvinkää

Re: MUUTOSEHDOTUKSIA KAISA-BILJARDI KILP

Viesti Kirjoittaja terppa.s »

Metelihän se tästäkin varmaan syntyy, mutta sitä vartenhan pyydettiin mielipiteitä.

Sääntömuutos, että Vitiä ei saisi "tuuppia" kyin X määrän peräkkäin (esim 3 kertaa) jonka jälkeen olisi pakko "tuuppasta" joko punia tai maissia.

Jaa.. kuka niitä pystyy muistelemaan pelin aikana monesko vitin työntö oli nyt kyseessä...

-Terppa
-Kaisan kanssa-

Vastaa Viestiin