SBiL kilpailun pelaajan infopaketti (vanha, ei päivitetty)

Kaisabiljardiin liittyvä keskustelu (säännöt, välineet, kilpailutoiminta yms.)

Valvojat: Johnny Boyh, Tube, Markku Ryytty, buddy, Tommi Lamminaho, rz

Markku Ryytty
Viestit: 616
Liittynyt: 12:25 27.10.2004

SBiL kilpailun pelaajan infopaketti (vanha, ei päivitetty)

ViestiKirjoittaja Markku Ryytty » 16:09 14.08.2014

SBiL:n kilpailuun osallistuvan pelaajan info (vanha, ei päivitetty)

Alla on lyhyt muistilista asioista joita pelaajan pitää ottaa huomioon sujuvan kilpailun onnistumiseksi. Useimmat kilpapelaajat ovat kokeneita kisakävijöitä ja kisat sujuvat heiltä mallikkaasti, mutta mukana on usein myös uusia pelaajia, joten heille tästä toivottavasti on erityisesti hyötyä. Mutta ei se liene haittaa vaikka kokenutkin ”kisakettu” lukaisee tämän läpi. Ja jos kokenut pelaaja huomaa kilpailussa epäröivän uuden pelaajan, aina voi antaa vinkkejä ja ohjeita;)

Ennen kilpailua

Lue lajin kilpailuohjekirjasta lajin, pelimuodon sekä kyseisen kilpailun tiedot, ohjeet ja määräykset. Kilpailuohjekirjat löytyvät kunkin lajin omilta nettisivulta, jonne linkki liiton sivulta www.sbil.fi

Kaisa: http://kaisa.sbil.fi/
Kara: http://kara.sbil.fi/
Pool: http://pool.sbil.fi/
Pyramidi: http://pyramidi.sbil.fi/
Snooker: http://snooker.sbil.fi/
Lajisivuilta löytyy myös muut kilpailuissa tarvittavat tiedot.

Tutustu tarkoin lajin ja pelimuodon kilpailusääntöihin. Pelaaja on itse vastuussa sääntötietämyksestä. Kysy tarvittaessa apua lajipäälliköiltä.

Tutustu myös liiton kilpailusääntöihin ja määräyksiin.

Lisäksi kannattaa katsoa pukeutumisohjeet ja tarvittaessa kilpailuissa voimassaolevat ikärajoitukset.

Kaikki edellä mainitut löytyvät lajisivuilta.

Kilpailuilmoitukset ovat esillä liiton nettisivun keskustelupalstalla http://keskustelu.biljardiverkko.fi/ kunkin lajin omissa osioissaan. Katso kilpailun ilmoittautumismenettely ja ilmoittaudu kilpailuun määräajan puitteissa. Mainitse ilmoittautuessasi selvästi nimesi ja seurasi ja mihin kilpailuun / sarjaan ilmoittaudut.

Ilmoittautumisajan umpeuduttua kilpailun järjestäjä laittaa samaan paikkaan keskustelupalstalle tiedot kilpailun aikatauluista ja ainakin ensimmäisten kierrosten pelaajista. Samaan paikaan kilpailun järjestäjä päivittää myös kilpailun tuloksia.

Kilpailuun ilmoittautuminen on sitova ja kilpailumaksu on maksettava vaikka kilpailuun ei saapuisikaan. Ainoastaan hyväksyttävästä syystä kilpailumaksua ei tarvitse maksaa. Hyväksyttäviä syitä ovat oma tai lähiomaisen (lapsen) sairastuminen tai äkillinen työeste. Liitto voi pyytää näistä tarvittaessa lääkärintodistuksen tai todistuksen työnantajalta.

Mikäli sairastut ennen kilpailua, ilmoita asiasta heti kun mahdollista kilpailun järjestäjälle. Mikäli et voi ilmoittaa asiasta kilpailun järjestäjälle ennen kilpailua tai sen aikana, ilmoitus pitää tehdä liittoon heti kun se on mahdollista. Ilmoita poisjäännin syy. Jos poisjäännille ei ole hyväksyttävää syytä, maksa kilpailumaksu liiton tilille http://www.sbil.fi/yhteystiedot/ .

Mikäli pelaaja ei ilmoita poisjäännille hyväksyttävää syytä tai maksa kilpailumaksua liitolle on hän automaattisesti kilpailukiellosta kaikista kilpailuista niin kauan kunnes poisjäänti on hyväksytty tai kilpailumaksu maksettu.

Maksa kilpailulisenssi hyvissä ajoin ennen kilpailua. Lisenssin maksu verkossa https://lisenssi.sportti.fi/
Lisenssivaihtoehdot löytyvät täältä http://www.sbil.fi/liitto/lisenssit/
Maksetut lisenssit päivitetään tänne http://www.sbil.fi/liitto/lisenssit/lisenssilista/

Lisenssin voi maksaa myös pelipaikalla kilpailuun saavuttaessa. Varaa lisenssimaksua varten tasaraha tai mieluummin tasaraha yhteissummalle lisenssi + kilpailumaksu. KAIKKIEN KILPAILUPAIKALLA LISENSSIN MAKSAVIEN PELAAJIEN ON ILMOITETTAVA KILPAILUN JÄRJESTÄJÄLLE OMA NIMI, SEURA, TÄYDELLINEN OSOITE, SYNTYMÄAIKA SEKÄ PÄÄKILPAILULAJI. Tämä koskee niin kertalisenssi- kuin kausilisenssimaksua. Ilman pelaajan tietoja lisenssiä ei voi lisätä lisenssijärjestelmään (järjestelmä ei ole SBiL:n hallinnoima).

Pelaaja on itse vastuussa että hänellä on voimassaoleva lisenssi. Mikäli pelaaja pelaa ilman voimassaolevaa lisenssiä hänen pelisuorituksensa (tulos) voidaan mitätöidä ja mahdollinen kilpailupalkinto voidaan vaatia palautetuksi. Samoin mikäli pelaaja ei ole ilmoittamansa seuran jäsen.


Kilpailupaikalla

Mene suoraan kilpailun järjestäjän luo maksaaksesi kilpailumaksu sekä mahdollinen lisenssimaksu.

Ota selvää kaikista kilpailuun liittyvistä seikoista mikäli et kuullut kilpailun järjestäjän kertovan niistä ennen kilpailun aloittamista. Olethan pukeutunut pukeutumisohjeiden mukaisesti.

Kilpailun mahdollisimman hyvä sujuvuus on kaikkien osallistujien vastuulla ja toiveissa. Pelaaja on itse vastuussa että on paikalla silloin kun oma peli alkaa. Kilpailun järjestäjä pyrkii arvioimaan pelien alkamisaikoja etukäteen ja ne voi itse käydä tarkistamassa. Omat rutiinit pitää suorittaa hyvissä ajoin ennen oman ottelun alkua (WC käynnit, kahvit, tupakoinnit jne.) Näin ottelut pääsevät alkamaan heti kun edellinen ottelu on päättynyt ja oma ottelu kuulutetaan alkavaksi. Näin kilpailu etenee mahdollisimman hyvässä aikataulussa.

Muistathan että kilpailusäännöissä on kiellot tupakoinnin (myös sähkötupakka) ja alkoholin nauttimisesta käynnissä olevan ottelun aikana. Myös taukojen pitäminen vain sääntöjen mukaisesti edistää kilpailun sujuvuutta.

Pelaajan on myös käyttäydyttävä kaikin puolin kunnioittavasti vastustajaa kohtaan. Mikäli vastustaja häiritsee tai toimii jotenkin kilpailusääntöjen vastaisesti on kutsuttava kilpailun johtaja paikalle, joka tekee päätökset tarvittavista toimenpiteistä.

Pelaaja on sitoutunut omalla seurajäsenyydellään ja liiton kilpailulisenssin hankkimisella noudattamaan kaikkia liiton antamia ohjeita ja määräyksiä http://www.sbil.fi/liitto/kilpailutoimi ... lusaannot/ .

Näitä ovat voimassaolevat kilpailusäännöt, pukeutumisohjeet ja kurinpitomääräykset. Kaikki tiedot löytyvät liiton nettisivulta kohdasta Kilpailutoiminta http://www.sbil.fi/liitto/kilpailutoiminta/

Pelaajan pitää myös olla tietoinen kulloinkin voimassaolevasta Antidopingsäännöstöstä http://www.antidoping.fi

Kaikenlainen kilpailua häiritsevä toiminta haittaa kaikkien kilpailussa olevien viihtyvyyttä. Biljardin sanotaan aina olevan herrasmiesten ja –naisten peli. Pelaajien pitää käyttäytyä siis sen mukaisesti.
Aikaisemmin on jonkin verran esiintynyt erilaista häiritsevää käyttäytymistä kilpailuissa. Toivottavasti tällä kaudella näitä ei tule esille.

Kilpailun johtaja ilmoittaa liitolle kaikista pelaajarikkeistä jotka aiheuttavat kilpailussa vähintään varoituksen. Liiton kurinpitopäällikkö ottaa asiat tarvittaessa käsittelyyn ja langettaa tarvittaessa rangaistuksen.

Kilpailun jälkeen

Kilpailun jälkeen parhaista pelaajista pitää ottaa valokuvia. Palkitut pelaajat voivat itsekin muistuttaa asiasta kilpailun järjestäjää. Kuvat ja kilpailuraportti pyritään laittamaan lajin nettisivulle mahdollisimman pian kilpailun jälkeen. Kilpailujen uutisointi on erittäin tärkeätä ja onhan se varmasti kaikista pelaajista mukavaa jos nettiuutisoinnissa on tietoa omasta pärjäämisestä.

Tämä koskee siis kaikkien lajien kilpailuja ja kaikkia sarjoja. Ilman että kilpailun järjestäjä lähettää tietoja ja kuvia kilpailusta, niistä tuskin tulee mitään uutisointia nettiin saatikka Biljardilehteen.

Mikäli pelaajalla on kysyttävää lajiasioista ota yhteyttä lajipäällikköön. Mikäli kysymys koskee esim. lisenssejä ota yhteyttä liiton toimistoon.

Kaikista eri lajeja koskevista asioista vastaa kukin lajipäällikkö / vastaava:

kaisa: Tuomas Komi, tuomas.komi@gmail.com puh. 0414 323 669
kara: Toni Hannula, toni.hannula@hotmail.com puh. 358 409 101 789
pool: Joni Ahola joni.ahola@gmail.com puh. 040 7563 627
pool naiset :Marjella Frosterus billiardmama@hotmail.com puh. 040 5627 822
pool seniorit: Marko Hartikainen markohartikainen@kolumbus.fi puh. 050 3261 667
pool juniorit: Sami Karttunen sami.lappland@gmail.com puh. 0400 877 349
pyramidi: Jesse Hämäläinen jesse.hamalainen@kolumbus.fi puh. 050 5065 120
snooker: Jukka Hämäläinen jukka.hamalainen@appelsiini.fi puh. 040 8429 849
liitto: Markku Ryytty markku.ryytty@sbil.fi puh 0400 638 706

Liiton tilinumero:
Liiton tilinumero Nordea 216918-26297
IBAN: FI07 2169 1800 0262 97
BIC: NDEAFIHH
Saaja: Suomen Biljardiliitto ry


Kiitos kun jaksoit lukea tämän. Te kaikki pelaajat olette äärimmäisen tärkeitä suomalaiselle biljardille.

Oikein mukavia ja onnistuneita kilpailuja!

Mikäli vielä jäi jokin asia epäselväksi, ota vain yhteyttä liittoon tai lajipäällikköön.
Hyvää kilpailukautta!

Terveisin

Suomen Biljardiliitto ry

Markku Ryytty
toiminnanjohtaja
puh. 0400 638 706

Radiokatu 20
00240 Helsinki
www.sbil.fi
terveisin SBiL

Avatar
terppa
Viestit: 544
Liittynyt: 20:58 21.11.2004
Paikkakunta: Kokkola

Re: SBiL kilpailun pelaajan infopaketti

ViestiKirjoittaja terppa » 00:12 17.04.2018

''Lisenssin voi maksaa myös pelipaikalla kilpailuun saavuttaessa. Varaa lisenssimaksua varten tasaraha tai mieluummin tasaraha yhteissummalle lisenssi + kilpailumaksu. KAIKKIEN KILPAILUPAIKALLA LISENSSIN MAKSAVIEN PELAAJIEN ON ILMOITETTAVA KILPAILUN JÄRJESTÄJÄLLE OMA NIMI, SEURA, TÄYDELLINEN OSOITE, SYNTYMÄAIKA SEKÄ PÄÄKILPAILULAJI. Tämä koskee niin kertalisenssi- kuin kausilisenssimaksua. Ilman pelaajan tietoja lisenssiä ei voi lisätä lisenssijärjestelmään (järjestelmä ei ole SBiL:n hallinnoima).''

Tuohan on muuttunut vai pystyykö sen taas maksaa paikanpäällä?
Tero kiviaho Koka

Avatar
Johnny Boyh
Viestit: 3115
Liittynyt: 01:28 12.11.2004
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: SBiL kilpailun pelaajan infopaketti

ViestiKirjoittaja Johnny Boyh » 01:18 17.04.2018

''Lisenssin voi maksaa myös pelipaikalla kilpailuun saavuttaessa. Varaa lisenssimaksua varten tasaraha tai mieluummin tasaraha yhteissummalle lisenssi + kilpailumaksu. KAIKKIEN KILPAILUPAIKALLA LISENSSIN MAKSAVIEN PELAAJIEN ON ILMOITETTAVA KILPAILUN JÄRJESTÄJÄLLE OMA NIMI, SEURA, TÄYDELLINEN OSOITE, SYNTYMÄAIKA SEKÄ PÄÄKILPAILULAJI. Tämä koskee niin kertalisenssi- kuin kausilisenssimaksua. Ilman pelaajan tietoja lisenssiä ei voi lisätä lisenssijärjestelmään (järjestelmä ei ole SBiL:n hallinnoima).''

Tuohan on muuttunut vai pystyykö sen taas maksaa paikanpäällä?
Ei pysty. Tämä tiedote on 3,5v takaa. Poistin tämä pysyvistä tiedotteista.
SBIL:n sivuilta löytyy ajankohtainen tieto: http://www.sbil.fi/liitto/lisenssit/

SBiL lisenssit kaudella 2017-2018
(1.7.2017 – 30.6.2018)


Kaikki kilpailulisenssit (kausi- ja kertalisenssit) maksetaan ainoastaan verkkopalvelusta osoitteessa https://www.suomisport.fi/


Kausilisenssit
Aikuiset koko kausi 60 € Yleiset rankingsarjat kaikissa lajeissa, SM kilpailut
Aikuiset syyskausi 2017
(ajalla 1.7.2017-31.12.2017) 40 € Yleiset rankingsarjat kaikissa lajeissa, SM kilpailut
Aikuiset kevätkausi 2018
(ajalla 1.1.2018-30.6.2018) 40 € Yleiset rankingsarjat kaikissa lajeissa, SM kilpailut

Naiset koko kausi 30 € Yleiset rankingsarjat kaikissa lajeissa, SM kilpailut
Naiset syyskausi 2017
(ajalla 1.7.2017-31.12.2017) 20 € Yleiset rankingsarjat kaikissa lajeissa, SM kilpailut
Naiset kevätkausi 2018
(ajalla 1.1.2018-30.6.2018) 20 € Yleiset rankingsarjat kaikissa lajeissa, SM kilpailut

Juniorit (1996) koko kausi 0 € Juniorien ranking- ja SM-kilpailut kaikissa lajeissa
Juniorit (1996) koko kausi 30 € Yleiset rankingsarjat kaikissa lajeissa sekä yleiset SM kilpailut
Juniorit (1996) syyskausi
(ajalla 1.7.2017-31.12.2017) 20 € Yleiset rankingsarjat kaikissa lajeissa, yleiset SM kilpailut
Juniorit (1996) kevätkausi
(ajalla 1.1.2018-30.6.2018) 20 € Yleiset rankingsarjat kaikissa lajeissa, yleiset SM kilpailut

MN70 koko kausi
(31.12.1947 ja aikaisemmin syntyneet)

10 € Yleiset rankingsarjat kaikissa lajeissa, yleiset SM kilpailut

Kertalisenssit
Aikuiset 20 € Yleiset rankingsarjat kaikissa lajeissa.
Naiset 10 € Yleiset rankingsarjat kaikissa lajeissa.
Juniorit (1996) 10 € Yleiset rankingsarjat kaikissa lajeissa.

Pelaaja on itse vastuussa lisenssin voimassaolosta ja lisenssin maksamisesta. Lisenssi pitää olla maksettuna ennen kilpailun aloittamista.
Lisenssimaksun maksamatta jättämisestä pelaaja voidaan sulkea liiton kilpailuista ja pelaajan seura voidaan velvoittaa maksamaan puuttuva lisenssimaksu.

Kertalisenssi oikeuttaa mahdollisiin rankingpisteisiin siinä missä kausilisenssikin ellei kyseisen kilpailulajin omissa säännöissä mainita toisin.


Kausilisenssien hankinta:
Lisenssien osto tapahtuu ainoastaan verkkopalvelusta osoitteessa https://www.suomisport.fi/

Lisenssejä ei voi enää maksaa kilpailun yhteydessä.


Lisenssejä voi ostaa 1.7.2017 alkaen https://www.suomisport.fi/

Kilpailulisenssi sisältää Pohjolan vakuutusturvan. Lue tuoteseloste
Joni Ahola / Espoon Biljardikerho
SBIL puheenjohtaja / Kilpailukalenterivastaava
Pool/Kaisa/Pyramidi/Kara lajijaostojen jäsen


Palaa sivulle “Kaisa”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa