PariSM-kisat 11-12.09.2021, tuomarin kisarapsa

Ilmoitusluontoiset asiat (kutsut, kilpailuaikataulut, tulokset, yms)

Valvojat: Tube, Johnny Boyh, Markku Ryytty, Tommi Lamminaho

Vastaa Viestiin
maximi
Viestit: 20
Liittynyt: 07:36 21.02.2020

PariSM-kisat 11-12.09.2021, tuomarin kisarapsa

Viesti Kirjoittaja maximi »

Ensiksi, onnittelut tuoreille Suomen mestareille, Esa Oikariselle ja Patrik Tiihoselle.
Onnittelut myös hopeamitalisteille Jani Kanaselle & Juha Lehdolle sekä pronssimitalisteille Niko Kaitarinteelle & Jori Merikoskelle ja Paavo Laihoselle & Tomi Leinoselle. Well played!

Pareja oli ilmoittautunut 15 kpl, eli saatiin melkein 16-kaavio (suora cup) täyteen, eli 4 kierrosta. Näin ollen lauantaille saatiin sopivasti kaksi kierrosta, ja sunnuntaille jäi sitten semifinaalit + finaali, eli kumpikaan ilta ei päässyt venymään kovinkaan pitkäksi, vaikka jokunen hieman pitempi ottelu mahtui mukaan.
En ajatellut tässä kerrata eri otteluiden tapahtumista ja tuloksista, vaan keskityn tässä enemmänkin tuomarin näkökantaan itse kisasta. Me tuomarit teemme "omaa juttuamme" kisoissa, ja yritämmme parhaamme mukaan pysyä objektiivisinä ja puolueettomina. "Mehän olemme vain sivuosassa..."

Tuomareita oli lauantaina paikalla 2 kpl, ja sunnuntaina 3. Kiitokset Sami E.:lle joka ahkeroi molempina päivinä sekä Jarkko L.:lle joka oli sunnuntaina tuomaroimassa toista semifinaaalia. Sunnuntaina oli sikäli harvinainen tilanne, että kaikki mitaliottelut saivat eri tuomarit. Kaikki 3 paikalla olleet tuomarit saivat siis ottelukokemusta mitalipeleistä SM-tasolla, mikä on hyvä ja hieno asia.

Haluaisin myös kiittää kaikkia osallistuneita pelaajia. Jälleen kerran olitte ystävällisiä ja kohteliaita tuomareita kohtaan, ja ainakin itsestäni tuntui että (vieläkin!) arvostatte tuomaritoimintaa. Olitte myös kiitettävän ymmärtäväisiä jos/kun jotain ei ihan mennyt “kuin Strömsössä”. Muutamia tekniikkamurheita oli näyttötaulujen kanssa, mutta nekin saatiin selätettyä. Lisäksi muutama hankalahko pallojen takaisinasettelu tuli eteen, mutta pelaajien avustuksella päästiin niissäkin kaikkia tyydyttävään lopputulokseen.
Lisäksi haluaisin vielä erikseen kiittää pelaajia siitä, että esimerkillisellä tavalla seurasitte kilpailukutsua siinä, että mitään pitkiä parin sisäisiä “palaverejä” ei pidetty, vaan seurattiin hienosti sääntöä “lyhyt sanavaihto lyöntivalinnasta sallittu”. Like!

Minusta oli erittäin mukavaa päästä taas pitkästä aikaa tositoimiin, pieni alkukankeus hävisi nopeasti, ja huomasin että pöydän äärellä oleminen on tuttua puuhaa, josta ihan oikeasti pidän. Snookerin kilpailutoiminnan pääseminen kunnolla käyntiin näinkin pitkän tauon jälkeen on hieno asia, ja pelaajatkin näyttivän olevan siitä samaa mieltä.

Kiitokset vielä kaikille kisoihin osallistujille sekä kisajärjestäjälle AuraBiljardille, ja toivotan hyvää jatkoa kaikille. Pysykää terveinä!
Max Johansson
Vastaa Viestiin