Päällekkäiset kisat

Pyramidiin liittyvä keskustelu (säännöt, välineet, kilpailutoiminta yms.)

Valvojat: Johnny Boyh, Tube, Markku Ryytty, buddy, Tommi Lamminaho, rz

juolmi
Viestit: 196
Liittynyt: 20:00 05.09.2009

Päällekkäiset kisat

ViestiKirjoittaja juolmi » 21:03 11.10.2018

Ärsyttää oikeasti nämä päällekkäiset kisat. Nytkin yhtäaikaa Rovaniemen kaisa rg ja pyris Helsingissä. Molempiin haluaisi osallistua mutta toinen pitää valita. Eikö oikeasti ole näihin vaihtoehtoja vai onko kalenteri niin täynnä?

Avatar
Nyksy
Viestit: 1266
Liittynyt: 23:10 16.10.2009
Paikkakunta: Pyhtää
Viesti:

Re: Päällekkäiset kisat

ViestiKirjoittaja Nyksy » 21:56 11.10.2018

Terve Mika

Kilpailukalenterit valmistellaan aina suhteessa niin kotimaiseen, kuin ulkomaiseen kilpailukenttään, eri lajeihin, paikkakunnittain jne. On selvää että päällekkäisyyksiä tulee näillä volyymeillä.

Etenkin Kaisan suhteen jonka kalenterista löytyy 31 kilpailua joka keskittyy puhtaasti meidän kotimaiseen kenttään.

Pyramidissa kotimaisessa kentässä on aikatasan puolet tästä volyymistä, mikä tekee kuitenkin yhteensä 47 kilpailua meidän kaudelle joka ei kovin lavea kuitenkaan ole.

Pyramidissa olemme pyrkineet priorisoimaa pääsarjan, eli Master seriesin volyymin kohtuulliseksi eli SM kisojen kanssa tämä tekee kaudelle 7 kilpailua kotimaan kentässä. Nyt kun Kaisassa pelataan yhtä avointa sarjaa jossa pelkästään RG kisoja on 16, siihen joukkue, pari, henkkoht, seniori, naisten ja junnujen SM kisat Anttisaaret JNE.... miten tän sanois, tarjontaa on juu!

Mikään edellämainittu ei poista sitä että nämä kisat ovat päällekkäin, eikä sitä että varmasti on useampikin pohjoisen karju joka menisi mielellään kumpaankin. Tässä kohtaa on tehtävä valinta näiden kahden tapahtuman, tai lajin välillä.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan pääsarjojen volyymien suhteen, on selvää että sille olisi hyvä tehdä jotain. Mutta minä vastaan omalta osaltani vain pyramidista, Tuomas Komi vastannee mielellään asiaan Kaisan tiimoilta.

Toivon että löydät itsellesi hyvän ratkaisun asian tiimoilta. Toivottavasti tämä avitti sitä suuntaan tai toiseen, vähintäänkin vastasi muutamaan kysymykseen jotka luin rivien välistä.

Terveisin Nyksy
Juho Nykänen

Pyramidi Lajipäällikkö

Avatar
Tube
Viestit: 1855
Liittynyt: 12:32 04.01.2005
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Päällekkäiset kisat

ViestiKirjoittaja Tube » 23:12 11.10.2018

Hei,

kaikki biljardilajit huomioiden, meidän pitää mahduttaa parisataa liiton alaista kilpailua n. 40:een viikonloppuun kauden aikana. Tästä syystä jokaisena viikonloppuna on useita päällekkäisiä kisoja eri lajeissa ja sarjoissa. Joni Ahola tekee tässä hommassa ihan uskomattoman työmäärän, enkä ymmärrä, miten pärjäisimme ilman hänen kokemustaan ja panostaan tässä asiassa.

Lähes jokaisesta lajista löytyy pelaajia, jotka haluaisivat säännöllisesti tai satunnaisesti pelata useampaa lajia. Eli tehdään nämä kalenterit miten tahansa, niin silti joku aina pettyy. Kalenterit on kuitenkin suunniteltu mahdollisimman tehokkaasti ja on pyritty minimoimaan pahimmat päällekkäisyydet. Ongelmia näihin tuottavat myös kansainvälisten kilpailujen lyhyellä varoitusajalla muuttuvat kalenterit, jonka vuoksi saatamme joutua siirtämään myös Suomen kisoja tai antamaan kompensaatiopisteitä arvokisoihin lähteville edustajille.

Kaisan osalta on pyritty siihen, että kaikki rankingkisat pitävät oman paikkansa kalenterissa parin viikon tarkkudella vuosittain ja niitä muokataan vaan harvoin. Esim. Kultakellot, Terva-Cup, ym. ovat pitäneet oman paikkansa kalenterissa vuosittain, jopa kymmenien vuosien ajan. Muissa lajeissa tämä on hankalampaa, kun tilanteet elää enemmän (uudet salit, muuttuvat pöytämäärät, ym.) Minunkin mielestäni kaisakisoja on paljon, mutta jokainen voi miettiä, olisiko oma seura valmis vapaaehtoisesti luopumaan vuosittaisesta kotikisastaan. Kaisan rg-pisteytys on suunniteltu tämä huomioiden ja kilpailut on jaettu maantieteellisesti varsin tasapuolisesti.

Itsekin olen monena vuonna kiertänyt useamman lajin kilpailuja (jopa kaikkien viiden lajin rg-/SM-kisoja samana vuonna) ja välillä päällekkäisyydet toki harmittaa. Kotisalilla voi olla samaan aikaan sivulajin kisat, kun oman päälajin kisaan pitäisi matkustaa satoja kilometrejä. Jos tavoiteena on maajoukkuepaikka tai tietty rg-sijoitus, niin ehdottomasti suosittelen menemään päälaji edellä ja vierailemaan muissa lajeissa, kun se on mahdollista.

-Tube-
Tuomas Komi, EBK
Kaisa lajipäällikkö
SBiL varapuheenjohtaja

www.espoonbiljardikerho.com

juolmi
Viestit: 196
Liittynyt: 20:00 05.09.2009

Re: Päällekkäiset kisat

ViestiKirjoittaja juolmi » 10:29 12.10.2018

Moi!
Kiitos vastauksista. Ymmärrän tilanteen haasteet ja arvostan puuhamiehiä, jotka tekevät ison työn kilpailukalenterien laatimisessa vuodesta toiseen. Viikonloput loppuu kesken kun kisoja (eri lajien) on niin paljon.

Täältä pohjoisesta on pitkä matka joka paikkaan ja silloin kun täällä päin on kisoja, olisi niissä kiva käydä. Välillä on kuitenkin vaikea valita minne lähtee. Eikä tilannetta yhtään helpota se, että pelaa kahta lajia ja ei tiedä itsekään kumpi on ns "päälaji".
Tästä aiheesta en kirjoittanut pelkästään omasta puolestani vaan moni on tämän saman asian tuonut esille puheissaan.

Mutta, elämä on täynnä valintoja :D

-Mika

SeppoL
Viestit: 151
Liittynyt: 16:17 29.07.2009

Re: Päällekkäiset kisat

ViestiKirjoittaja SeppoL » 23:07 12.10.2018

Tunturin Kari soitteli tuossa minulle ja hänelle ja myös minullekkin osui silmään Tuben lause :"Kaisan rg-pisteytys on suunniteltu tämä huomioiden ja kilpailut on jaettu maantieteellisesti varsin tasapuolisesti."
Kaisan RG-kilpailujahan on suunniteltu seuraavasti: Tampereen yläpuolella on kilpailuja 5 kappaletta ja Tampereesta alaspäin 11 kappaletta! Että onko tämä sitten sitä maantieteellisesti tasapuolista?

Kabilaattori
Viestit: 3136
Liittynyt: 11:14 13.07.2009

Re: Päällekkäiset kisat

ViestiKirjoittaja Kabilaattori » 09:51 15.10.2018

Olen teettänyt Kabiken nimissä kuukausi seinäkalenterin, jossa näkyy kaikkien lajien kilpailut/kk. Siinä tulee paremmin selväksi että päällekkäisyyksien tehtävä on vaikea. Kalenterit oli ensimmäistä kertaa nähtävänä ja myynnissä (15€) kotkan joukkue kisassa. Kalentereita meni 6 kpl. Tuo että pohjoisessa on vähemmän kilp. Kuin etelässä perustuu varmaan osin sen mukaan missä on enemmän ihmisiä ja laajempi pelipaikkojen määrä. Ei etelässäkään samalla klubilla pelata kaikkia kilpailuja. Poikkeuksen tekee luonnollisesti lajin pöytien määrä. Esim espoossa pelaan kaikki kara-kilpailut ja meillä pyris masters sarja koska muualla ei ole lajin pöytiä (Riittävästi).
Ratkaisuna kaisa/pyris päällekäisyyksiin ehdotan kaisa rg kilpailujen vähentämistä noin 5.llä kilpailulla.
Kaisa rg kilp suuri määrä on usein puheenaiheena taukopaikoilla ( Ent. Tupakkapaikka)
Jarkka.

Kabilaattori
Viestit: 3136
Liittynyt: 11:14 13.07.2009

Re: Päällekkäiset kisat

ViestiKirjoittaja Kabilaattori » 10:25 15.10.2018

Miten kaisa-kilpailuja vähennetään. Joka toinen vuosi pidetään esim pääkaupungissa HBK/PVK kilpailut joka toinen vuosi kisat järjestää HBK ja Joka toinen vuosi PVK. kilpailut melkein aina pelataan molemmilla saleilla. Kilpailuja ei pitäisi antaa samalle kerholle montaa yhtenä kautena kuten esim. Oulu on saanut. Perinteinen Terva-cup Tammikuussa kiinnostaa kaukaa tulevia pelaajia enemmän kuin muina aikoina pelattava kilp. Oulussa

Uutena kokeiluna voisi olla idea joka helpottaisi myös kilp.kalenterin tekoa olisi että etukäteen määrättäisiin päivä kaisa rg1-10.paikka ei vielä tiedossa periaatteella. Ja noita päiviä voisi varata.

Myös pyriksen ja kaisan yhteisiä kilp. Voisi harkita esim meillä pvk.lla.
Miten se ei ole selvillä kirjoittajallekaan :D
Jarkka.


Palaa sivulle “Pyramidi”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa