Pelikan biljardiliiga ja rankingpelaajat

Poolbiljardiin liittyvä keskustelu (säännöt, välineet, kilpailutoiminta yms.)

Valvojat: Tube, Johnny Boyh, Markku Ryytty, Tommi Lamminaho

Vastaa Viestiin
Elsa
Viestit: 867
Liittynyt: 01:19 27.09.2006

Re: Pelikan biljardiliiga ja rankingpelaajat

Viesti Kirjoittaja Elsa »

tää nyt vaan toimii näin.. pitää valkkaa mitä kisoja kiertää et pääsee pelaa iloista biljardia.. olen jo luovuttanut tämän suhteen.. enkä muuten käy naisten SM-kisoissa enää, jos vaikka kävis vahinko.. Amen
Elisa Holtari, Ritz

Hölsö
Viestit: 207
Liittynyt: 15:35 22.08.2006
Paikkakunta: Vantaa

Re: Pelikan biljardiliiga ja rankingpelaajat

Viesti Kirjoittaja Hölsö »

Tää naispelaajien sulkulistahan on täysin turha. Kaikki kunnia taidokkaille naispelaajille mutta väitän että pelkästään pääkaupunkiseudun superlohkossa pelaa väh.30 kovempaa pelimiestä kuin Marikaa lukuunottamatta yksinään nainen tässä maassa. Japella on varmaan omakin palauteboksi mutta tän naisten sulkulistan sais tästä sarjasta poistaa. Mun puolesta miestenkin sulkulistan. En mä ite voita ketään kuitenkaa.

MaTo
Viestit: 103
Liittynyt: 13:43 16.07.2008
Paikkakunta: Helsinki

Pelikan biljardiliiga ja rankingpelaajat

Viesti Kirjoittaja MaTo »

Rajotukset pois vaan pelika liigasta ni saadaan kunnon loppukarkelot! Onhan siel tälläkin hetkellä hirmu ruiskuja vetelemässä eikä niistä ruikuta ku ne jätkät jotka ei oikeesti tee tätä huvikseen vaan voittojen takii.. Mulle se on ihan sama onks siel vastassa mestiksen kaveri vai joku ekaa kertaa keppiin koskeva pää-asiahan tässä on pitää hauskaa ja nostaa sitä poolin mielenkiintoa..
Marko Tomminen, JamPool

Emmy
Viestit: 373
Liittynyt: 19:19 12.02.2006
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Pelikan biljardiliiga ja rankingpelaajat

Viesti Kirjoittaja Emmy »

lisäisin vaan tähän keskusteluun Naisten osalta,että pelika liigassa on monta naista jotka osallistuessaan sbil ranking kisoihin,pärjäisi varmasti sen verran hyvin etteivät saisi enää pelata pelikaa.mut toki ovat itse tehneet sen valinnan.mutta mun mielestä tässä "rangaistaan" aktiivisia pelaajia,jotka haluavat kehittyä mutta myös pelata joukkueen kanssa ja nauttia finaaleista.koska nehän naisille on tärkeimmät ja kauden kohokohta monelle.veikkaan että ranking kisoihin saataisiin enemmän naisia pelaamaan jos ei olisi pelkoa menettää pelika paikka.mutta näillä mennään ainakin tämä kausi,mutta suosittelisin että noi sulut otettaisiin pois...kaikilta.tulisi varmasti enemmän porukkaa mukaan ja tuskin ketään se haittais.tai ainakaan yksikään jolta itse olen kysynyt niin puoltavat kieltojen poistoa.mut hyvää kuluvaa kautta kaikille:)ja jatketaan keskusteluja:)

Ällikkämies
Viestit: 196
Liittynyt: 20:13 17.01.2010

Re: Pelikan biljardiliiga ja rankingpelaajat

Viesti Kirjoittaja Ällikkämies »

Noinkohan on edes ihan selvää, että Mestikseen nimettyjen lisäksi on näitä statuksellisia?
Sauli Lehtinen, Hämeenlinnan BiljardiSeura ry (HBS)
hmlbiljardiseura(at)gmail.com

sokee
Viestit: 967
Liittynyt: 19:43 08.05.2008

Re: Pelikan biljardiliiga ja rankingpelaajat

Viesti Kirjoittaja sokee »

Voin ehkä kuvitella, mitä innokkaan ja kehittyvän nuoren naisen mielessä liikkuu. Ei mitään esteitä ja pakkovalintoja aktiivisten NN tielle. Naisjuniorit ja -seniorit ymmärtääkseni useimmat hyötyisivät juuri pelikan tarjoamista mahdollisuuksista.

Pro kaikki naiset play!
saako hypätä pelkällä saftilla,
vetää masseen touching-balliin pitämällä farkkuvyöstä tukea?!
vakuuttaa..

Cahs
Viestit: 115
Liittynyt: 03:11 21.08.2009
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Pelikan biljardiliiga ja rankingpelaajat

Viesti Kirjoittaja Cahs »

Haluisin tuoda esille muutamia ajatuksia koskien naisten sarjaa. Koska suomessa ei ole montaa aktiivia naispelaajia jotka olisivat ylitse muiden kuin Marika Poikkijoki tällä hetkellä niin voisiko naisten sarjaan mahdollisesti ajatella hiukan muutosta? Ymmärrän sen että sarja on tarkoitettu lähinnäkin harrastajille mutta jos naispelaaja haluaa päästä lajissa eteenpäin niin silloin nykyinen järjestelmä estää pelaajaa menemästä eteenpäin; jos haluaa kehittyä lajissa niin menestyminen yksilönä estää pelaamisen joukkeessa ja kuitenkaan yksi ihminen ei tee joukkuetta.
Olen huomannut että suurin osa tämän hetkisestä suomen naisten kärkipelaajista on Pelikasta lähtöisin olevia naisia ja jos olet pienestä kaupungista missä ei ole muutenkaan paljoa naispelaajia niin moni joutuu varmaankin miettimään haluaako päästä lajissa eteenpäin ja menestyä vai haluaako pelata Pelikassa jonka pitäisi olla se ponnahduslauta eteenpäin menemiselle eikä sille että joutuu jarruttelemaan omaa osaamistaan. Haluankin ehdottaa seuraavaa käytäntöä joka kuitenkin omalla tavalla kannustaa naispelaajia kehittymään ja samalla ehkäisee ns. vanhojen ruiskujen ryntäämisen Pelikan henkilökohtaiseen/joukkueisiin -sarjaan mutta samalla Pelika mahdollisesti saisi pienemmiltä paikkakunnilta uusia/vanhoja naisjoukkueita;)
Ehdotus:
1. Jos on saanut PM-,MM-/EM- mitallin tai useamman kun yhden SM-mestaruuden (laji kun laji ja sarja kun sarja) niin ei voi pelata Pelikassa ennen kuin on mennyt 7 v viimeisestä mitallista.
2. Jos on voittanut YHDEN Suomen mestaruuden (laji kun laji ja sarja kun sarja) niin ei voi pelata henkilökohtaisia vasta kun on mennyt 5 v viimeisestä mestaruudesta; mutta voi pelata joukkuessa.
3. Sbil:n Rg- listan sijoitus ei estä pelaamista henk. kohtaisissa/- joukkueessa. Poislukien jos kuuluu Sbil:n ko. kauden maajoukkue rinkiin (laji kun laji ja sarja kun sarja); eli on SBil:n edustuspelaaja. ( Kaikki naiset ei kuitenkaan halua edustaa Suomen maajoukkuetta vaikka olisikin RG-listassa kärjessä tai sen tuntumassa)
4. Joukkueessa voi pelata max 2 SM-mitallistia ( miesjoukkueita vastaan ja väh. 5 pelaajaa joukkueessa) kerrallaan mutta naisjoukkuetta vastaan VAIN 1 kerrallaan. (ehkäisee "huippujen" peluuttamista yhtaikaa mutta samalla kannustaa sisäiseen kilpailuun pelipaikasta)
5. Jos on ollut SM-finaalissa (laji kun laji ja sarja kun sarja) niin ei voi pelata henkilökohtaisia vasta kun on kulunut 3 v viimeisestä finaalipaikasta; mutta voi pelata joukkueessa.
6. Jos on ollut vain YHDESSÄ kauden SM-kilpailussa sijalla 3-4. se ei estäisi pelamasta ko. kauden henkilökohtaisia. ( näillä sijoilla on ollut useita eri naispelaajia jotka ovat olleet joskus Pelikan pelaajia, ovat edelleen tai ei ole laisinkaan Pelikan pelaajia)
7. Jos on ollut ennemmän kun kerran sijoilla 3-4. kauden SM-kilpailuissa niin ei voi pelata ko. kauden henkilökohtaisissa mutta joukkuessa kyllä.
Ehdotukseni taustalla on saada useampia naispelaajia pelaamaan Pelikaliigaa sekä myöskin Sbil:n alaisia RG-kilpailuja sekä osallistumaan SM-kilpailuihin ilman että joutuu ns. miettimään mitä haluaa biljardilta... haluaako hauskan pitoa kuulumalla joukkueeseen ja samalla kuitenkin katsoa mikä on oma osaamistaitotaso SM- ja -RG kilpailuissa kun puhutaan ns. suomen naisten kilpaurheilutasosta; mikä ei ole valitettavasti kokonaisvaltaisesti mitenkään korkealla tasolla mutta toivon mukaan saisimme biljardin pariin uusia naispelaajia ja taitotason nousemaan.

Cahs
Viestit: 115
Liittynyt: 03:11 21.08.2009
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Pelikan biljardiliiga ja rankingpelaajat

Viesti Kirjoittaja Cahs »

.

Vastaa Viestiin