Säännöt ja apuvälineet

Poolbiljardiin liittyvä keskustelu (säännöt, välineet, kilpailutoiminta yms.)

Valvojat: Tube, Johnny Boyh, Markku Ryytty, Tommi Lamminaho

Vastaa Viestiin
pk123pk
Viestit: 26
Liittynyt: 01:59 09.08.2016

Säännöt ja apuvälineet

Viesti Kirjoittaja pk123pk »

Olen tässä foorumissa lukenut, että sormien pidennykset (Strickland) ovat kiellettyjä ja että Mika Immonen Proshot Glove olisi kielletty. Missä näiden varusteiden raja menee? Kaunasissa Baltic Pool Leaguen kisoissa monilla senioripelaajilla oli kyynärpäässä neopreenituki. Sbillin säännöissä lausutaan vain pelihanskasta 1.3 d "Pelaajan on sallittua käyttää pelihanskaa parantaakseen otettaan ja/tai tukikättä varten", muuten viitataan WPA:n sääntöihin. Wpa:n säännöt lausuvat jokseenkin samalla tavalla "Gloves – The player may use gloves to improve the grip and/or bridge hand function" ja muuten että "The following uses, among others, are considered normal."

Eli ovatko kaikki neopreenitukiviritykset ja siteet käteen sallittuja? Miksi sormienpidennykset tai proshot glove ei ole? Hanskan osaltahan säännöt nimenomaan toteavat että player may use gloves to improve grip hand function. Ovatko sormienpidennykset sallittuja jos se toteutetaan hanskana (...to improve bridge hand function)?

Tässä nyt ei ole kysymys siitä, ovatko nuo ollenkaan tarpeellisia tai onko niistä mitään hyötyä, vaan mikä on sallittua ja mikä kiellettyä säännöissä.

P.
pk123pk
Viestit: 26
Liittynyt: 01:59 09.08.2016

Re: Säännöt ja apuvälineet

Viesti Kirjoittaja pk123pk »

Tää olis kuulunu tonne Sääntökysymykset asiantuntijoille.
Vastaa Viestiin