Yhtäaikainen osuma palloihin

Poolbiljardiin liittyvä keskustelu (säännöt, välineet, kilpailutoiminta yms.)

Valvojat: Tube, Johnny Boyh, Markku Ryytty, Tommi Lamminaho

Vastaa Viestiin
Nokianvirta
Viestit: 292
Liittynyt: 23:31 21.02.2005
Paikkakunta: Nokia

Yhtäaikainen osuma palloihin

Viesti Kirjoittaja Nokianvirta »

27. Yhtaikaiset osumat

Jos lyöntipallo osuu lailliseen kohdepalloon ja ei-lailliseen kohdepalloon suunnilleen samanaikaisesti, eikä ole mahdollista määritellä kumpaan palloon lyöntipallo osui ensin, oletetaan tällöin että lyöntipallo osui ensin lailliseen kohdepalloon.

Siis koskeeko yllä oleva teksti myös tilannetta, jossa vierekkäiset pallot ovat musta kasi ja vastustajan pallo? Eli, pelaaja lyö mustaa palloa pussiin ja osuu yhtä aikaa mustaan ja vastustajan palloon, niin onko lyönti laillinen??? Huolimatta siitä, meneekö kasi pussiin vaiko ei...

Kiitos vastauksesta...
Biljardi, pelinä ehkä maailman 8:s ihme?
capelli
Viestit: 536
Liittynyt: 09:33 18.09.2010
Viesti:

Re: Yhtäaikainen osuma palloihin

Viesti Kirjoittaja capelli »

Ainakin vanhoilla Kontulan säännöillä tälläsissä tilanteissa on ollut ns. lyöjän etu ensin,jos ei olla varmoja kumpaan palloon osui ensin eli käytännössä katsoen kyseessä ollut yhtäaikainen osuma. Siis jos kohdepallo menee pussiin.Se hyväksytään ja jos ei mene niin normi vastustajan vuoro eikä ole virhettä tapahtunut. Enkä tässä kohden tarkoita lyöjän etuna nyrkillä vastustajan lyöntiä :shock: ......joka tosin on myös tuonut tulostakin...shiiss joskus muinoin siellä Kontulassa :roll: 8) Virallisempia en vielä tiedä.Ehkä joku osaa kertoa,jolla on säännöt jossain tallessa.
Tommi Lamminaho
Viestit: 3894
Liittynyt: 20:04 27.10.2004
Paikkakunta: Kirkkonummi
Viesti:

Re: Yhtäaikainen osuma palloihin

Viesti Kirjoittaja Tommi Lamminaho »

Kondekassa ollaan oltu ajan hermolla. Eli epäselvät (= "samanaikaiset" tai osumajärjestystä ei voida määrittää) tilanteet tuomitaan lyöjän eduksi, Ollin esimerkissä siis kasipallo on ollut laillisena kohdepallona ja näin ollen lyönti on laillinen.
Tommi Lamminaho
Hallituksen jäsen SBiL, EPBF
Vastaa Viestiin