Kitchen rule 1. divisioonassa
Valvojat: Tube, Johnny Boyh, Markku Ryytty, Tommi Lamminaho
-
- Viestit: 3898
- Liittynyt: 20:04 27.10.2004
- Paikkakunta: Kirkkonummi
- Viesti:
Just Muukka soitti mulle ja juteltiin aiheesta. Mennään EPBF:n linjan mukaan, eli ysi lasketaan. Se vois olla kummin päin vaan, tiedetään, mutta näin on päätetty.buddy kirjoitti:2. Tää käytiin sääntöseminaarissa läpi, kaks vaihtoehtoa joista en muista kumpi se on: a) uusi breikki tai b) ysi spotille, lyöntivuoro vaihtuu. Tommiiii !!!
Tätä kohtaa ei voi säännöistä suoraan päätellä vaan tästä EPBF teki linjavedon että miten toimimaan.
Onneks se on about 1 breikki tuhannesta missä näin vois käydä, etenkin jos/kun tapping on kondiksessa.
Tommi Lamminaho
Hallituksen jäsen SBiL, EPBF
Hallituksen jäsen SBiL, EPBF
-
- Viestit: 3898
- Liittynyt: 20:04 27.10.2004
- Paikkakunta: Kirkkonummi
- Viesti:
Ei lasketa. Eli pussiin menneet, ja nyt kun EPBF:n käytäntöä seurataan, aloitusviivan RIKKOVAT pallot lasketaan "ylittäviksi".Mika Salonen kirjoitti:Kiitos vastauksista. Aloitusysit lasketaan siis.
Entä tuo ykköskysymys, kiveäkö ei siis lasketa?
Eli jos pallo pysähtyy viivan tuntumaan, se lasketaan aloittajan hyväksi mikäli viivaa ylhäältä päin tarkastellessa pallo rikkoo sen. Samalla tavalla kun esimerkiksi 14.1:ssä tarkastellaan onko 15s pallo pakassa vai ei.
Tarkistin tämän Markolta ja sovittiin että tällä tavoin toimitaan.
Tommi Lamminaho
Hallituksen jäsen SBiL, EPBF
Hallituksen jäsen SBiL, EPBF
Anamaria kirjoitti taannoin mailissa:Tommi Lamminaho kirjoitti:
Just Muukka soitti mulle ja juteltiin aiheesta. Mennään EPBF:n linjan mukaan, eli ysi lasketaan. Se vois olla kummin päin vaan, tiedetään, mutta näin on päätetty.
Onneks se on about 1 breikki tuhannesta missä näin vois käydä, etenkin jos/kun tapping on kondiksessa.
"The Kitchen rule is a regulation and it will be the same one as it is in the Eurotour. It means that if you pot 9-ball but you dont fulfill 9-ball break requierments it is a dry break, so we spot the nine."
Mikko Jäntti
-
- Viestit: 3898
- Liittynyt: 20:04 27.10.2004
- Paikkakunta: Kirkkonummi
- Viesti:
Re: Kitchen rule 1. divisioonassa
Mitenkäs tämmöinen hieman harvinaisempi tilanne, kun kaksi palloa ylittää ylälinjan ja toinen näistä tipahtaa kulmaan? Kaksi palloahan on linjan ylittänyt ja yksi pussitettu. Omalla logiikalla tuo ei säännön ehtoja täytä, mutta ajattelinpa teiltä viisaammilta tarkistaa.
If there is one thing you can say about mankind, there is nothing kind about man.
-
- Viestit: 3898
- Liittynyt: 20:04 27.10.2004
- Paikkakunta: Kirkkonummi
- Viesti:
Re: Kitchen rule 1. divisioonassa
Eli EPBF:ssä pelataan nykyään näillä säännöillä:
Kolmen eri pallon (poislukien kivi) tulee rikkoa aloituslinja ja/tai mennä pussiin aloituksesta. Mikäli näin ei tapahdu, lyöntivuoro vaihtuu ja pöydälle tuleva pelaaja voi a) hyväksyä pöydän sellaisenaan ja jatkaa siitä mihin pallot pysähtyivät (MUTTA EI SAA LYÖDÄ PUSH-OUTIA) tai b) antaa lyöntivuoron takaisin alkuperäiselle aloittajalle.
Alkuperäisellä aloittajalla on oikeus push-outiin jos lyöntivuoro palautetaan hänelle. Ysipallon mennessä aloituslyönnillä pussiin, mutta kolmen pallon sääntö ei täyty, se spotataan ja lyöntivuoro vaihtuu edellämainituin säännöin.
Kolmen eri pallon (poislukien kivi) tulee rikkoa aloituslinja ja/tai mennä pussiin aloituksesta. Mikäli näin ei tapahdu, lyöntivuoro vaihtuu ja pöydälle tuleva pelaaja voi a) hyväksyä pöydän sellaisenaan ja jatkaa siitä mihin pallot pysähtyivät (MUTTA EI SAA LYÖDÄ PUSH-OUTIA) tai b) antaa lyöntivuoron takaisin alkuperäiselle aloittajalle.
Alkuperäisellä aloittajalla on oikeus push-outiin jos lyöntivuoro palautetaan hänelle. Ysipallon mennessä aloituslyönnillä pussiin, mutta kolmen pallon sääntö ei täyty, se spotataan ja lyöntivuoro vaihtuu edellämainituin säännöin.
Tommi Lamminaho
Hallituksen jäsen SBiL, EPBF
Hallituksen jäsen SBiL, EPBF
Re: Kitchen rule 1. divisioonassa
Heh, enpä tämmöistä sanan etymologiaa muistanutkaan. Kiitokset tästäMPaajanen kirjoitti:Se alue mistä aloitetaan on nimeltään "kitchen".
Wikipedia puolestaan tietää kertoa (tai heittää legendaa), että tämä nimitys johtuisi siitä, että usein oli tapana pitää kannellista pöytää ruokasalissa, jolloin tilanpuute saatettiin ratkaista laittamalla pöytä lähelle keittiön oviaukkoa, jotta pelaajalla olisi mahdollisuus kunnolliseen lyöntiin aloituspäädystä. Vaikka sitten joutuisikin seisomaan keittiön puolella.
Mikko Jäntti